De afgelopen maanden, net op moment dat de onlusten in Syrië begonnen, brak de blog 'Gay Girl in Damascus' door. De blog werd snel erg populair. Op 6 juni schreef een familielid op de site dat ze het ergste vreesde voor Amina. De vrouw zou namelijk ontvoerd zijn door gewapende mannen, vermoedelijk veiligheidstroepen van de Syrische president Bashar al-Assad.

Niemand had het spelletje door. De Britse kwaliteitskrant The Guardian publiceerde zelfs een portret van Amina. Op de foto bij dat artikel bleek zelfs niet de populaire blogster te staan, maar een vrouw die in Londen woont.

De voorbije dagen begonnen er meer en meer twijfels te groeien over de identiteit van Amina Arraf. Niemand had eigenlijk rechtstreeks met haar gesproken, en op haar blog waren verschillende biografische details in tegenspraak met elkaar.

Journalisten waren ondertussen al een stap dichter gekomen tot de ware identiteit van Amina Arraf. Verschillende sporen leiden naar een Amerikaans koppel dat ooit eens in Syria met vakantie was geweest.

Zondag bekende dan de man, een Amerikaanse doctoraatstudent in Schotland op blog dat het allemaal doorgestoken kaart was. Hij excuseerde zich, maar zei dat hij zich niet schuldig voelde. De doctoraatstudent wilde vooral de conflicten in het Midden-Oosten onder de aandacht brengen. (SF)

De afgelopen maanden, net op moment dat de onlusten in Syrië begonnen, brak de blog 'Gay Girl in Damascus' door. De blog werd snel erg populair. Op 6 juni schreef een familielid op de site dat ze het ergste vreesde voor Amina. De vrouw zou namelijk ontvoerd zijn door gewapende mannen, vermoedelijk veiligheidstroepen van de Syrische president Bashar al-Assad. Niemand had het spelletje door. De Britse kwaliteitskrant The Guardian publiceerde zelfs een portret van Amina. Op de foto bij dat artikel bleek zelfs niet de populaire blogster te staan, maar een vrouw die in Londen woont. De voorbije dagen begonnen er meer en meer twijfels te groeien over de identiteit van Amina Arraf. Niemand had eigenlijk rechtstreeks met haar gesproken, en op haar blog waren verschillende biografische details in tegenspraak met elkaar. Journalisten waren ondertussen al een stap dichter gekomen tot de ware identiteit van Amina Arraf. Verschillende sporen leiden naar een Amerikaans koppel dat ooit eens in Syria met vakantie was geweest. Zondag bekende dan de man, een Amerikaanse doctoraatstudent in Schotland op blog dat het allemaal doorgestoken kaart was. Hij excuseerde zich, maar zei dat hij zich niet schuldig voelde. De doctoraatstudent wilde vooral de conflicten in het Midden-Oosten onder de aandacht brengen. (SF)