Sepp Blatter, voorzitter van de Wereldvoetbalbond (FIFA), heeft verontwaardigd gereageerd op de ontploffing in Nigeria, waarbij minstens 21 mensen omkwamen. De explosie vond plaats waar mensen waren samengekomen om naar de WK-match Brazilië-Mexico te kijken.

"Het is verschrikkelijk om te moeten lezen dat er doden en gewonden zijn gevallen, supporters die naar het WK aan het kijken waren. Voetbal moet mensen samenbrengen, niet uiteendrijven", schreef Blatter op zijn Twitter-account.

De aanslag vond plaats in Damaturu in de deelstaat Yobe, in het noorden van Nigeria. Er ging een springtuig af dat was verborgen in een voertuig dat voor het centrum stond waar de match op een groot scherm was te volgen. Volgens medische bron zijn er 21 doden en 27 gewonden naar het ziekenhuis gebracht. De aanslag is nog niet opgeëist, maar wordt toegeschreven aan de terreurbeweging Boko Haram.

Al-Shabaab in Kenia

Ook in Kenia werden al tientallen voetbalfans vermoord door een extremistische beweging. Leden van al-Shabaab drongen een hotel binnen in het kuststadje Mpeketoni en verraste een groep gasten en dorpsbewoners die naar het WK Voetbal zaten te kijken. Naar verluidt vroegen de aanvallers aan de aanwezigen om een koranvers te repliceren, wie niet onmiddellijk kon antwoorden, werd koelbloedig neergeschoten. (AVE)

Sepp Blatter, voorzitter van de Wereldvoetbalbond (FIFA), heeft verontwaardigd gereageerd op de ontploffing in Nigeria, waarbij minstens 21 mensen omkwamen. De explosie vond plaats waar mensen waren samengekomen om naar de WK-match Brazilië-Mexico te kijken."Het is verschrikkelijk om te moeten lezen dat er doden en gewonden zijn gevallen, supporters die naar het WK aan het kijken waren. Voetbal moet mensen samenbrengen, niet uiteendrijven", schreef Blatter op zijn Twitter-account. De aanslag vond plaats in Damaturu in de deelstaat Yobe, in het noorden van Nigeria. Er ging een springtuig af dat was verborgen in een voertuig dat voor het centrum stond waar de match op een groot scherm was te volgen. Volgens medische bron zijn er 21 doden en 27 gewonden naar het ziekenhuis gebracht. De aanslag is nog niet opgeëist, maar wordt toegeschreven aan de terreurbeweging Boko Haram. Ook in Kenia werden al tientallen voetbalfans vermoord door een extremistische beweging. Leden van al-Shabaab drongen een hotel binnen in het kuststadje Mpeketoni en verraste een groep gasten en dorpsbewoners die naar het WK Voetbal zaten te kijken. Naar verluidt vroegen de aanvallers aan de aanwezigen om een koranvers te repliceren, wie niet onmiddellijk kon antwoorden, werd koelbloedig neergeschoten. (AVE)