Verschillende vrouwen beschuldigen Fox News-ster Bill O’Reilly van ongewenst gedrag

© BELGAIMAGE

Bill O’Reilly, een van de sterren van de Amerikaanse conservatieve nieuwszender Fox News, wordt door minstens vijf vrouwen beschuldigd van ongewenst gedrag. Dat schrijft de krant The New York Times, die meldt dat de zaken zijn geregeld door financiële schikkingen.

Volgens de krant hebben Fox News en Bill O’Reilly in totaal 13 miljoen dollar (12 miljoen euro) betaald aan de vijf vrouwen in ruil voor hun stilte en het opschorten van eventuele gerechtelijke stappen. Twee van die financiële deals waren al bekend, maar volgens de New York Times zijn er nog drie andere gevallen.

De vijf vrouwen werkten voor zijn team of waren te gast op zijn show “The O’Reilly Factor”. Ze beschuldigen de presentator ervan dat hij ongewenst gedrag vertoonde tegenover hen en zijn hoog aanzien bij Fox News gebruikte om seksuele diensten te bekomen. De klachten zouden gaan over verbaal misbruik, schunnige opmerkingen, ongewenste intimiteiten en telefoontjes waarbij het leek dat O’Reilly aan het masturberen was, zo blijkt uit documenten en interviews.

“Zoals alle bekende en controversiële persoonlijkheden, ben ik kwetsbaar voor vervolgingen van individuen die willen dat ik betaal om slechte reclame te vermijden”, reageert O’Reilly op zijn website. “Gedurende mijn carrière van meer dan 20 jaar bij Fox News heeft niemand ooit een klacht ingediend tegen mij bij de human resources, zelfs niet anoniem.”

De 67-jarige O’Reilly is een van de meest bekende tv-persoonlijkheden in de Verenigde Staten. Zijn “The O’Reilly Factor” was in het eerste trimester van 2017 het meest bekeken actualiteitenprogramma op de kabeltelevisie, met gemiddeld 3,9 miljoen kijkers.

Fox News wilde niet reageren op de nieuwe beschuldigingen, maar verklaart wel dat “21st Century Fox kwesties rond het gedrag op de werkplek zeer ernstig nemen”. De CEO van de zender, Roger Ailes, nam in juli nog ontslag omdat hij eveneens door verschillende vrouwen werd beschuldigd van ongewenste intimiteiten.

Partner Content