Wie er achter de aanval zit en wat het doelwit was, is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk wat voor raketten zijn gebruikt. Er is voorlopig nog geen sprake van schade of slachtoffers.

De Groene Zone is een goed bewaakte wijk in de Iraakse hoofdstad. Daar staan veel ambassades en ministeries. De afgelopen vier maanden werden al 19 Amerikaanse doelen in Irak aangevallen. De aanslagen werden nooit opgeëist, maar de verdenkingen gaan meestal uit naar sjiitische milities die gelinkt worden aan buurland Iran.

Wie er achter de aanval zit en wat het doelwit was, is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk wat voor raketten zijn gebruikt. Er is voorlopig nog geen sprake van schade of slachtoffers. De Groene Zone is een goed bewaakte wijk in de Iraakse hoofdstad. Daar staan veel ambassades en ministeries. De afgelopen vier maanden werden al 19 Amerikaanse doelen in Irak aangevallen. De aanslagen werden nooit opgeëist, maar de verdenkingen gaan meestal uit naar sjiitische milities die gelinkt worden aan buurland Iran.