Verschillende personen neergeschoten in kerk in California, zeker één dodelijk slachtoffer

Laguna Woods op 15 mei 2022 (Getty)

In een kerk in de Amerikaanse staat California zijn zondag verschillende personen neergeschoten. Zeker één persoon, van Taiwanese origine, kwam om en er vielen vier zwaargewonden en één lichtgewonden, allen Taiwanees. Een verdachte is opgepakt en een wapen werd in beslag genomen, zegt de politie zondag op Twitter. Ook de autoriteiten in Taipei bevestigen de balans.

Het schietincident vond plaats in de namiddag, lokale tijd, in het stadje Laguna Woods. Een slachtoffer stierf ter plaatse, zegt de politie. Vier anderen werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Eén persoon raakte lichtgewond.  De kerkgangers namen deel aan een banket na de eredienst in de voormiddag toen de schutter het bloedbad aanrichtte, zeggen de autoriteiten. Ze overmeesterden zelf de schutter, ‘bonden hem vast met een elektrische kabel en namen zeker twee wapens af’, zei Jeff Hallock, ondersheriff van Orange County, op een persconferentie. Daarna kwam de politie pas toe. 

‘Deze groep gelovigen gaf blijk van een uitzonderlijke heldenmoed en dapperheid. Ze hebben ongetwijfeld extra slachtoffers vermeden’, zei Hallock.  Volgens Hallock is de politie nog aan het onderzoeken wat het motief is van de dader. Het zou gaan om een mannelijke zestiger van Aziatische origine. Hij raakte niet gewond bij de schietpartij. 

De Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken had het ook over één dode en vijf gewonden, en zei dat ze allen van Taiwanese origine zijn.

Zaterdag nog had een schutter in een supermarkt in Buffalo, in de Amerikaanse staat New York, het vuur geopend en zeker tien personen doodgeschoten. De politie gaat uit van een racistisch motief. Het land reageerde geschokt op de feiten.

Partner Content