Verschillende doden bij ontploffing aan moskee in Kaboel

Een taliban-strijder bewaakt een ziekenhuis in Kaboel op 03/10/2021. © belga

Bij een ontploffing aan een moskee in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn zondagnamiddag verschillende burgers omgekomen. Dat heeft een woordvoerder van de taliban meegedeeld op Twitter.

De aanslag vond plaats aan de Id Gah-moskee, de op een na grootste moskee van de stad, zo meldt talibanwoordvoerder Zabihullah Mujahid op Twitter. Op het moment van de aanslag vond vlakbij een afscheidsplechtigheid plaats voor de moeder van die woordvoerder. Woordvoerder van Binnenlandse Zaken van de taliban, Qari Saeed Khosty, zei aan DPA dat vijf burgers om het leven kwamen bij de aanslagen. Hij zei ook dat de taliban drie verdachten hebben opgepakt. Volgens andere berichten vielen er ten minste 12 doden en meer dan 32 gewonden.

De taliban proberen recentelijk het aantal doden in hun eigen gelederen te bagatelliseren. Volgens sommige berichten waren verschillende talibanleiders aanwezig bij die afscheidsplechtigheid. De vermoedelijke aanslag is nog niet opgeëist. Op 26 augustus had een aanslag aan de luchthaven van Kaboel nog aan minstens 72 mensen het leven gekost. De aanval werd opgeëist door de jihadistische terreurorganisatie Islamitische Staat in Afghanistan (IS-K).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content