Een ontploffing vond plaats in de drukke Zaveri Bazaar, een ander bij de opera en een derde in het zuiden van de stad, zo meldt de BBC. De explosieven viseerden een woonwijk van de middenklasse, een goudmarkt en een gebouw voor de handel in diamanten en edelstenen.

'Terroristische aanslagen'
De ontploffingen vallen volgens de BBC samen met de verjaardag van Mohammad Ajmal Amir Qasab, de enige overlevende schutter van de aanslagen die in 2008 aan zowat 170 mensen het leven kostten in Mumbai. Het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt van terroristische aanslagen. "Het was duidelijk dat de daders zoveel mogelijk mensen wilden treffen", zei plaatselijk minister Chhagan Bhujbal.

De aanslagen zijn nog niet opgeëist. De verdenking gaat uit naar twee islamitische groeperingen die India de laatste jaren reeds hebben getroffen: de Indiase Moedjaheddin en de in Pakistan gebaseerde Lashkar-e-Taïba. Voor de Indiase minister van Binnenlandse Zaken P. Chidambaram blijven alle pistes echter open. "Alle groeperingen die in staat zijn om zulke aanslagen uit te voeren, zijn verdacht. We sluiten niets uit, we bekijken iedereen om te achterhalen wie er achter de aanslagen zit", luidt het.Volgens de laatste berichten zouden er bij de aanslagen minstens 17 mensen om het leven zijn gekomen, meer dan 130 raakten gewond. (Belga/SD/INM)

Een ontploffing vond plaats in de drukke Zaveri Bazaar, een ander bij de opera en een derde in het zuiden van de stad, zo meldt de BBC. De explosieven viseerden een woonwijk van de middenklasse, een goudmarkt en een gebouw voor de handel in diamanten en edelstenen. 'Terroristische aanslagen' De ontploffingen vallen volgens de BBC samen met de verjaardag van Mohammad Ajmal Amir Qasab, de enige overlevende schutter van de aanslagen die in 2008 aan zowat 170 mensen het leven kostten in Mumbai. Het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt van terroristische aanslagen. "Het was duidelijk dat de daders zoveel mogelijk mensen wilden treffen", zei plaatselijk minister Chhagan Bhujbal.De aanslagen zijn nog niet opgeëist. De verdenking gaat uit naar twee islamitische groeperingen die India de laatste jaren reeds hebben getroffen: de Indiase Moedjaheddin en de in Pakistan gebaseerde Lashkar-e-Taïba. Voor de Indiase minister van Binnenlandse Zaken P. Chidambaram blijven alle pistes echter open. "Alle groeperingen die in staat zijn om zulke aanslagen uit te voeren, zijn verdacht. We sluiten niets uit, we bekijken iedereen om te achterhalen wie er achter de aanslagen zit", luidt het.Volgens de laatste berichten zouden er bij de aanslagen minstens 17 mensen om het leven zijn gekomen, meer dan 130 raakten gewond. (Belga/SD/INM)