In Nederland is een verpleegster vriigesproken van de moord op zeven patiënten en drie moordpogingen. Ze was eerder veroordeeld tot levenlang.

Lucia De B. was tot op heden de grootste Nederlandse seriemoordenaar aller tijden., maar ze werd woensdag vrijgesproken in een zaak die al sinds 2001 liep.

Het openbaar ministerie had in maart de vrijspraak voor de vrouw gevorderd op grond van nader onderzoek naar de (bijna-) sterfgevallen.

Deskundigen hebben verschillende ogenschijnlijk verdachte medische dossiers opnieuw bekeken.

Volgens de experts waren de incidenten achteraf bekeken medisch verklaarbaar. Er zijn geen aanwijzingen dat De B. strafbare feiten heeft gepleegd, zo luidde het oordeel.

Het gerechtshof in Arnhem was het daar mee eens en sprak de vrouw definitief vrij.

De B. heeft altijd volgehouden dat ze onschuldig is. In april 2008 werd ze vrijgelaten in afwachting van haar nieuw proces.

Ze zat ruim zes jaar in de gevangenis, waar ze in 2006 een hersenbloeding kreeg. Daardoor is ze deels verlamd geraakt.

In Nederland is een verpleegster vriigesproken van de moord op zeven patiënten en drie moordpogingen. Ze was eerder veroordeeld tot levenlang.Lucia De B. was tot op heden de grootste Nederlandse seriemoordenaar aller tijden., maar ze werd woensdag vrijgesproken in een zaak die al sinds 2001 liep.Het openbaar ministerie had in maart de vrijspraak voor de vrouw gevorderd op grond van nader onderzoek naar de (bijna-) sterfgevallen. Deskundigen hebben verschillende ogenschijnlijk verdachte medische dossiers opnieuw bekeken. Volgens de experts waren de incidenten achteraf bekeken medisch verklaarbaar. Er zijn geen aanwijzingen dat De B. strafbare feiten heeft gepleegd, zo luidde het oordeel.Het gerechtshof in Arnhem was het daar mee eens en sprak de vrouw definitief vrij.De B. heeft altijd volgehouden dat ze onschuldig is. In april 2008 werd ze vrijgelaten in afwachting van haar nieuw proces. Ze zat ruim zes jaar in de gevangenis, waar ze in 2006 een hersenbloeding kreeg. Daardoor is ze deels verlamd geraakt.