In Nieuw-Zeeland zijn een 27-tal mijnwerkers vermist na een explosie in een steenkoolmijn.

De ontploffing in de Pike River Mine gebeurde volgens de politie toen een elektricien in de mijn afdaalde om een probleem met de stroom te onderzoeken

Reddingsteams, ziekenwagens en helikopters haastten zich na de knal naar de mijn. De helikopters werden later evenwel terug naar hun basis gestuurd toen bleek dat de reddingsoperatie dagen zou kunnen duren, aldus de BBC.

Volgens mijnexperts zou er zich in de mijn een methaangasexplosie of een ontploffing van mijnstof kunnen hebben voorgedaan, of een combinatie van beide.

De laatste mijnramp in Nieuw-Zeeland dateert al van 1967, toen een explosie het leven kostte aan 19 mijnwerkers.

In Nieuw-Zeeland zijn een 27-tal mijnwerkers vermist na een explosie in een steenkoolmijn.De ontploffing in de Pike River Mine gebeurde volgens de politie toen een elektricien in de mijn afdaalde om een probleem met de stroom te onderzoekenReddingsteams, ziekenwagens en helikopters haastten zich na de knal naar de mijn. De helikopters werden later evenwel terug naar hun basis gestuurd toen bleek dat de reddingsoperatie dagen zou kunnen duren, aldus de BBC.Volgens mijnexperts zou er zich in de mijn een methaangasexplosie of een ontploffing van mijnstof kunnen hebben voorgedaan, of een combinatie van beide.De laatste mijnramp in Nieuw-Zeeland dateert al van 1967, toen een explosie het leven kostte aan 19 mijnwerkers.