Vermiste Israëlische soldaat is omgekomen

Israëlische soldaat controleert tank © Reuters

De vermiste Israëlische soldaat, waarvan Israël dacht dat hij ontvoerd was door Hamas, is dood. Ook na de bekendmaking van dit nieuws blijft Israël luchtaanvallen uitvoeren in de Gazastrook.

De vermiste Israëlische soldaat Hadar Goldin, waarvan Israël dacht dat hij ontvoerd was door Hamas, is dood. Dat meldt het Israëlische ministerie van Defensie. Volgens de Israëlische Defensie is Goldin vrijdag omgekomen tijdens gevechten met Hamas. De familie van het slachtoffer is op de hoogte gebracht.

Ook nadat de dood van de vermiste Israëlische militair Hadar Goldin werd bevestigd, blijft Israël luchtaanvallen uitvoeren in de Gazastrook. Bij meerdere luchtaanvallen zijn volgens Palestijnse bronnen zondagmorgen zeven mensen om het leven gekomen. Vijftien Palestijnen raakten gewond.

Palestijnen die aan de kust wonen, vertelden dat de Israëlische luchtmacht zware bombardementen heeft uitgevoerd in verschillende Palestijnse gebieden. Door de vermeende ontvoering van de Israëlische soldaat lag de wapenstilstand, waarmee Israël en Hamas vrijdag akkoord gingen, al aan diggelen nog voor het goed en wel was ingegaan. Israël revancheerde zich hevig voor de vermiste man met een nieuwe reeks bombardementen waarbij meer dan honderd Palestijnen het leven lieten.

De Israëlische premier Netanyahu kondigde zaterdagavond aan dat het Gaza-offensief al worden voortgezet tot het doel is bereikt: “de vrede naar Israël terugbrengen. We zullen alle tunnels vernietigen”, voegde hij eraan toe. “Het leger wordt zolang ingezet tot alle werk is volbracht.” (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content