Dat heeft televisiezender ABC News gemeld.

Amiri verdween in juni vorig jaar bij zijn aankomst in Saudi-Arabië. Anonieme bronnen lieten aan ABC verstaan dat de verdwijning deel uitmaakte van een minutieus voorbereide operatie om Amiri naar het Amerikaanse kamp te halen.

Beschuldigd

Iran beschuldigde in oktober vorig jaar de VS er al van achter de verdwijning van Amiri te zitten, maar Washington zei toen van niets te weten. De CIA reageerde nog niet op het nieuwe bericht.

De desertie van de Iraanse kerngeleerde wordt in de VS alleszins onthaald als een opsteker voor de CIA, dat volop pogingen onderneemt om het nucleaire programma van Iran stokken in de wielen te steken.

Dat heeft televisiezender ABC News gemeld. Amiri verdween in juni vorig jaar bij zijn aankomst in Saudi-Arabië. Anonieme bronnen lieten aan ABC verstaan dat de verdwijning deel uitmaakte van een minutieus voorbereide operatie om Amiri naar het Amerikaanse kamp te halen. Beschuldigd Iran beschuldigde in oktober vorig jaar de VS er al van achter de verdwijning van Amiri te zitten, maar Washington zei toen van niets te weten. De CIA reageerde nog niet op het nieuwe bericht. De desertie van de Iraanse kerngeleerde wordt in de VS alleszins onthaald als een opsteker voor de CIA, dat volop pogingen onderneemt om het nucleaire programma van Iran stokken in de wielen te steken.