Dat meldt The Wall Street Journal (WSJ) op basis van bronnen dicht bij het dossier.

Op basis van technische gegevens die de Trent 800-motoren op de Boeing automatisch doorsturen, over onder meer de gezondheid van de motoren, blijkt volgens de onderzoekers immers dat het vliegtuig circa vijf uur in de lucht hing. Het werd echter voor het laatst gedetecteerd op de radar een klein uur na het opstijgen in Kuala Lumpur en ten zuiden van het Vietnamese schiereiland Ca Mau.

Een en ander kan betekenen dat het vliegtuig met 239 mensen aan boord nog meer dan 4.000 kilometer heeft gevlogen in onbekende omstandigheden en ver buiten het gebied waarin momenteel wordt gezocht.

Onnauwkeurig

Malaysia Airlines heeft het bericht op een persconferentie verworpen als 'onnauwkeurig'.

De Britse motorbouw Rolls Royce, de fabrikant van de Trent 800 motoren van de Boeing, weigert commentaar te geven.

Terrorisme blijft een hypothese

Specialisten in contraterrorisme houden, aldus nog de WSJ, daarom nog altijd rekening met de mogelijkheid dat een van de twee piloten of iemand anders aan boord de Boeing heeft afgeleid naar een nog onbekende locatie. Het is niet uitgesloten dat de communicatie van het toestel bewust is uitgezet.

Eergisteren zei CIA-directeur John Brennan al dat terrorisme nog niet kan worden uitgesloten. Er is echter nog altijd geen officiële opeising van een terreurdaad geweest.

Zwarte doos

Intussen gaat de zoektocht naar de verdwenen Boeing zijn zesde dag in, wat betekent dat de zwarte doos van het vliegtuig nog 24 dagen signalen kan uitzenden.

Ondanks een massale zoekactie waar bijna 100 schepen, vliegtuigen en helikopters van meer dan 10 landen aan deelnemen, zijn er nog geen concrete sporen gevonden.

Dat meldt The Wall Street Journal (WSJ) op basis van bronnen dicht bij het dossier.Op basis van technische gegevens die de Trent 800-motoren op de Boeing automatisch doorsturen, over onder meer de gezondheid van de motoren, blijkt volgens de onderzoekers immers dat het vliegtuig circa vijf uur in de lucht hing. Het werd echter voor het laatst gedetecteerd op de radar een klein uur na het opstijgen in Kuala Lumpur en ten zuiden van het Vietnamese schiereiland Ca Mau. Een en ander kan betekenen dat het vliegtuig met 239 mensen aan boord nog meer dan 4.000 kilometer heeft gevlogen in onbekende omstandigheden en ver buiten het gebied waarin momenteel wordt gezocht.OnnauwkeurigMalaysia Airlines heeft het bericht op een persconferentie verworpen als 'onnauwkeurig'.De Britse motorbouw Rolls Royce, de fabrikant van de Trent 800 motoren van de Boeing, weigert commentaar te geven.Terrorisme blijft een hypotheseSpecialisten in contraterrorisme houden, aldus nog de WSJ, daarom nog altijd rekening met de mogelijkheid dat een van de twee piloten of iemand anders aan boord de Boeing heeft afgeleid naar een nog onbekende locatie. Het is niet uitgesloten dat de communicatie van het toestel bewust is uitgezet.Eergisteren zei CIA-directeur John Brennan al dat terrorisme nog niet kan worden uitgesloten. Er is echter nog altijd geen officiële opeising van een terreurdaad geweest.Zwarte doos Intussen gaat de zoektocht naar de verdwenen Boeing zijn zesde dag in, wat betekent dat de zwarte doos van het vliegtuig nog 24 dagen signalen kan uitzenden. Ondanks een massale zoekactie waar bijna 100 schepen, vliegtuigen en helikopters van meer dan 10 landen aan deelnemen, zijn er nog geen concrete sporen gevonden.