Zo'n 400 familieleden van Chinese passagiers die op het vliegtuig van Malaysia Airlines zaten, woonden een emotionele twee uur durende bijeenkomst met de Maleisische ambassadeur bij in het Lido Hotel in Peking. Die kreeg allerlei verwijten naar zijn hoofd van de misnoegde familieleden die nog steeds wachten op informatie over wat er nu precies met het vliegtuig is gebeurd. Een van de aanwezigen riep 'Is de ambassadeur aan het slapen', een ander gooide een flesje water naar de man, aldus de Britse krant The Independent.

De Maleisiër Datuk Iskandar Sarudin vertelde de familieleden dat de laatste woorden van de piloten van de Boeing 777 routinecommunicatie waren met de controletoren in Kuala Lumpur op het moment dat het vliegtuig het Vietnamese luchtruim naderde. 'We geven jullie over aan de Ho Chi Minh-zone', zei een van de controleleiders. 'Ok, goedenacht', antwoorde een piloot.

De ambassadeur benadrukte dat Maleisië al het nodige doet en dat hij alle bezorgdheden van de familieleden zou overbrengen aan de autoriteiten in Kuala Lumpur. Daarnaast was er uiteindelijk weinig informatie die de afgevaardigde nog kon geven vijf dagen nadat het vliegtuig van Malaysia Airlines met aan boord 239 passagiers mysterieus van de radar verdween. De autoriteiten zouden naar verluidt nog steeds geen enkel idee hebben van wat er nu eigenlijk gebeurd is.

Ondertussen zetten 39 vliegtuigen en 42 schepen uit 12 verschillende landen hun zoektocht naar het vliegtuig verder.

Volg LIVE de zoektocht

Zo'n 400 familieleden van Chinese passagiers die op het vliegtuig van Malaysia Airlines zaten, woonden een emotionele twee uur durende bijeenkomst met de Maleisische ambassadeur bij in het Lido Hotel in Peking. Die kreeg allerlei verwijten naar zijn hoofd van de misnoegde familieleden die nog steeds wachten op informatie over wat er nu precies met het vliegtuig is gebeurd. Een van de aanwezigen riep 'Is de ambassadeur aan het slapen', een ander gooide een flesje water naar de man, aldus de Britse krant The Independent. De Maleisiër Datuk Iskandar Sarudin vertelde de familieleden dat de laatste woorden van de piloten van de Boeing 777 routinecommunicatie waren met de controletoren in Kuala Lumpur op het moment dat het vliegtuig het Vietnamese luchtruim naderde. 'We geven jullie over aan de Ho Chi Minh-zone', zei een van de controleleiders. 'Ok, goedenacht', antwoorde een piloot. De ambassadeur benadrukte dat Maleisië al het nodige doet en dat hij alle bezorgdheden van de familieleden zou overbrengen aan de autoriteiten in Kuala Lumpur. Daarnaast was er uiteindelijk weinig informatie die de afgevaardigde nog kon geven vijf dagen nadat het vliegtuig van Malaysia Airlines met aan boord 239 passagiers mysterieus van de radar verdween. De autoriteiten zouden naar verluidt nog steeds geen enkel idee hebben van wat er nu eigenlijk gebeurd is. Ondertussen zetten 39 vliegtuigen en 42 schepen uit 12 verschillende landen hun zoektocht naar het vliegtuig verder.Volg LIVE de zoektocht