Ook wordt hij verdacht van poging daartoe en van bedreiging, alles vanuit een terroristisch oogmerk. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht gemeld.

Uit het onderzoek van de politie concludeert het openbaar ministerie ook nog dat de man alleen handelde. Ook blijft het OM erbij dat er geen enkele relatie tussen de verdachte en de slachtoffers bestaat.

Verdachte Gökmen T. zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, vergelijkbaar met een onderzoeksrechter in België. Het OM zal deze onderzoeksrechter verzoeken hem op te sluiten. Het onderzoek is nog volop bezig.

Ook wordt bekeken of de verdachte alleen vanuit een terreurmotief tot zijn daad kwam, of dat er ook persoonlijke problemen speelden en of hij was geradicaliseerd. Er wordt onderzoek ingesteld naar de persoonlijkheid van Tanis.

Onderzocht wordt ook of de 40-jarige verdachte die dinsdagmiddag is aangehouden, een mogelijk ondersteunende rol heeft gehad, buiten het schietincident om.

Bij de schietpartij kwamen drie mensen om het leven en vielen drie zwaargewonden

Ook wordt hij verdacht van poging daartoe en van bedreiging, alles vanuit een terroristisch oogmerk. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht gemeld. Uit het onderzoek van de politie concludeert het openbaar ministerie ook nog dat de man alleen handelde. Ook blijft het OM erbij dat er geen enkele relatie tussen de verdachte en de slachtoffers bestaat. Verdachte Gökmen T. zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, vergelijkbaar met een onderzoeksrechter in België. Het OM zal deze onderzoeksrechter verzoeken hem op te sluiten. Het onderzoek is nog volop bezig. Ook wordt bekeken of de verdachte alleen vanuit een terreurmotief tot zijn daad kwam, of dat er ook persoonlijke problemen speelden en of hij was geradicaliseerd. Er wordt onderzoek ingesteld naar de persoonlijkheid van Tanis. Onderzocht wordt ook of de 40-jarige verdachte die dinsdagmiddag is aangehouden, een mogelijk ondersteunende rol heeft gehad, buiten het schietincident om. Bij de schietpartij kwamen drie mensen om het leven en vielen drie zwaargewonden