Verloofde George Clooney in VN-onderzoekscommissie Gaza

© Reuters

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties stuurt een onderzoekscommissie naar Gaza in verband met de ‘veronderstelde’ Israëlische schendingen van het oorlogsrecht. Een van de drie commissieleden is de Brits-Libanese advocate Amal Alamuddin. Of: de verloofde van acteur George Clooney.

De Brits-Libanese mensenrechtenadvocate Amal Alamuddin, die verloofd is met acteur George Clooney, vormt samen met twee anderen de onderzoekscommissie van de Verenigde Naties in Gaza. De drie leden van de commissie moeten er onderzoek voeren naar ‘veronderstelde’ schendingen van het oorlogsrecht door Israël.

Alamuddin is gespecialiseerd in het internationaal recht en was vroeger juridisch adviseur voor de procureur van het speciale tribunaal voor Libanon.

De andere leden van de commissie zijn volgens de Mensenrechtenraad van de VN de Senegalese mensenrechtenspecialist Doudou Diene en de Canadese professor in internationaal recht, William Schabas.

De samenstelling van de onderzoekscommissie werd bekend gemaakt door de ambassadeur van Gabon, Baudelaire Ndong Ella: de president van de VN-Mensenrechtenraad die 47 lidstaten telt. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content