De Koerdische Democratische Partij (KDP), de belangrijkste politieke partij in Iraaks Koerdistan, en enkele lokale media berichten over het gerucht onder de lokale bevolking van Mosoel. Volgens het gerucht zou IS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi zijn strijders hebben opgeroepen om zich terug te trekken uit Mosoel na een droom over een ontmoeting met de profeet Mohammed, die hem opdroeg om de stad te verlaten zonder geweld om geen verliezen te lijden. Dat meldt International Business Times. Over een eventuele datum voor de terugtrekking, is niets bekend.

Mosoel na Tikrit

Het gerucht is niet onafhankelijk bevestigd en het is denkbaar dat hem om propaganda gaat. Het Iraakse leger probeert met de steun van onder andere sjiitische milities om de stad Tikrit te heroveren op IS en staat naar eigen zeggen dicht bij een inname van de strategische belangrijke stad, maar hun opmars verloopt bijzonder moeizaam.

Tikrit ligt aan een belangrijke weg tussen de hoofdstad Bagdad en het IS-bolwerk Mosoel in het noorden van het land. Na Tikrit wil de Iraakse regering Mosoel, de op een na grootste stad van het land, heroveren. (KVDA)

De Koerdische Democratische Partij (KDP), de belangrijkste politieke partij in Iraaks Koerdistan, en enkele lokale media berichten over het gerucht onder de lokale bevolking van Mosoel. Volgens het gerucht zou IS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi zijn strijders hebben opgeroepen om zich terug te trekken uit Mosoel na een droom over een ontmoeting met de profeet Mohammed, die hem opdroeg om de stad te verlaten zonder geweld om geen verliezen te lijden. Dat meldt International Business Times. Over een eventuele datum voor de terugtrekking, is niets bekend.Het gerucht is niet onafhankelijk bevestigd en het is denkbaar dat hem om propaganda gaat. Het Iraakse leger probeert met de steun van onder andere sjiitische milities om de stad Tikrit te heroveren op IS en staat naar eigen zeggen dicht bij een inname van de strategische belangrijke stad, maar hun opmars verloopt bijzonder moeizaam.Tikrit ligt aan een belangrijke weg tussen de hoofdstad Bagdad en het IS-bolwerk Mosoel in het noorden van het land. Na Tikrit wil de Iraakse regering Mosoel, de op een na grootste stad van het land, heroveren. (KVDA)