Istvan Tarlos, die de steun krijgt van Fidesz, strandt voorlopig op 44,29 procent. Dat maakte de nationale kiescommissie zondagavond bekend.

De Fidesz-partij van de rechts-conservatieve premier Viktor Orban controleerde 20 van de 24 grootste steden in Hongarije, waaronder ook Boedapest. De lokale verkiezingen van zondag waren voor de oppositie dan ook de gelegenheid om de invloed van die partij terug te dringen. Op verschillende plaatsen werd daarom front gevormd tegen de kandidaat van Fidesz.

Uit de peilingen bleek al dat de strijd om het burgemeesterschap in Boedapest een nek-aan-nekrace zou worden. De Hongaarse hoofdstad wordt al negen jaar geleid door de 71-jarige Istvan Tarlos.

Istvan Tarlos, die de steun krijgt van Fidesz, strandt voorlopig op 44,29 procent. Dat maakte de nationale kiescommissie zondagavond bekend.De Fidesz-partij van de rechts-conservatieve premier Viktor Orban controleerde 20 van de 24 grootste steden in Hongarije, waaronder ook Boedapest. De lokale verkiezingen van zondag waren voor de oppositie dan ook de gelegenheid om de invloed van die partij terug te dringen. Op verschillende plaatsen werd daarom front gevormd tegen de kandidaat van Fidesz. Uit de peilingen bleek al dat de strijd om het burgemeesterschap in Boedapest een nek-aan-nekrace zou worden. De Hongaarse hoofdstad wordt al negen jaar geleid door de 71-jarige Istvan Tarlos.