Voor de voormalige Belgische premier wordt het steeds duidelijker dat er een militaire reactie zal volgen op de aanval met chemische wapens die het regime van president Bashar al-Assad pleegde tegen onschuldige burgers, luidt een persbericht. Die militaire reactie is nodig omdat "Assad overtuigd is dat hij eender wat kan doen en dat er geen grenzen aan zijn misdaden tegen de mensheid zijn".

Assad afvoeren

Voor de liberale fractieleider is unanimiteit van belang bij die militaire reactie en bij de strategie om het "criminele Assad-regime te beëindigen". Verhofstadt pleit daarom voor een sterke samenwerking tussen Europa, de Verenigde Staten, Turkije en de meerderheid van de Arabische landen. Ook moet besproken worden hoe het Vrije Syrische Leger bewapend kan worden. Volgens Verhofstadt dienen die landen ook over het instellen van een no-flyzone te praten, net als over een reactie op het toenemende aantal jihadisten.

Ashton

De liberale voorman roept tot slot Catherine Ashton, de hoge vertegenwoordiger voor het EU-buitenlandbeleid, op om de Raad Buitenlandse Zaken, waarin de ministers van Buitenlandse Zaken zetelen, bijeen te roepen. (Belga/TV)

Voor de voormalige Belgische premier wordt het steeds duidelijker dat er een militaire reactie zal volgen op de aanval met chemische wapens die het regime van president Bashar al-Assad pleegde tegen onschuldige burgers, luidt een persbericht. Die militaire reactie is nodig omdat "Assad overtuigd is dat hij eender wat kan doen en dat er geen grenzen aan zijn misdaden tegen de mensheid zijn".Voor de liberale fractieleider is unanimiteit van belang bij die militaire reactie en bij de strategie om het "criminele Assad-regime te beëindigen". Verhofstadt pleit daarom voor een sterke samenwerking tussen Europa, de Verenigde Staten, Turkije en de meerderheid van de Arabische landen. Ook moet besproken worden hoe het Vrije Syrische Leger bewapend kan worden. Volgens Verhofstadt dienen die landen ook over het instellen van een no-flyzone te praten, net als over een reactie op het toenemende aantal jihadisten.De liberale voorman roept tot slot Catherine Ashton, de hoge vertegenwoordiger voor het EU-buitenlandbeleid, op om de Raad Buitenlandse Zaken, waarin de ministers van Buitenlandse Zaken zetelen, bijeen te roepen. (Belga/TV)