"We hebben beslist dat de Coalitie van de Syrische oppositie inclusief en representatief genoeg is, dat ze de Syrische bevolking voldoende weerspiegelt om ze te beschouwen als de legitieme vertegenwoordiger van de Syriërs", zei Obama tijdens een interview met de Amerikaanse zender ABC.

Zwarte lijst

Frankrijk was vorige maand het eerste westerse land dat de Coalitie formeel te erkende. De Coalitie verzamelt sinds een maand verscheidene groeperingen die gekant zijn tegen het regime van president bashar al-Assad. Later volgden ook de Britse regering en Turkije het Franse voorbeeld.

Eerder dezelfde dag had Washington het al-Nosra Front, een machtige groepering jihadisten die banden heeft met al-Qaïda, op de zwarte lijst van terreurorganisaties geplaatst. "Er is een klein deel van de opposanten van het regime van Assad dat banden heeft met al-Qaïda in Irak en we hebben ze aangeduid als terreurorganisatie", zei Obama op ABC.

Geen wapens

Ondanks de erkening van de Coalitie zijn de Verenigde Staten niet van plan wapens te leveren, viel te horen bij gezagsdragers binnen de regering-Obama.

De aankondiging van de president komt daags voor de internationale vergadering van de "Vrienden van Syrie" in het Marokkaanse Marrakech. Het gaat om een honderdtal Arabische en westerse landen, internationale organisaties en vertegenwoordigers van de Syrische oppositie. Het gaat om de vierde vergadering op ministerieel niveau. (Belga/TV)

"We hebben beslist dat de Coalitie van de Syrische oppositie inclusief en representatief genoeg is, dat ze de Syrische bevolking voldoende weerspiegelt om ze te beschouwen als de legitieme vertegenwoordiger van de Syriërs", zei Obama tijdens een interview met de Amerikaanse zender ABC.Zwarte lijst Frankrijk was vorige maand het eerste westerse land dat de Coalitie formeel te erkende. De Coalitie verzamelt sinds een maand verscheidene groeperingen die gekant zijn tegen het regime van president bashar al-Assad. Later volgden ook de Britse regering en Turkije het Franse voorbeeld. Eerder dezelfde dag had Washington het al-Nosra Front, een machtige groepering jihadisten die banden heeft met al-Qaïda, op de zwarte lijst van terreurorganisaties geplaatst. "Er is een klein deel van de opposanten van het regime van Assad dat banden heeft met al-Qaïda in Irak en we hebben ze aangeduid als terreurorganisatie", zei Obama op ABC.Geen wapens Ondanks de erkening van de Coalitie zijn de Verenigde Staten niet van plan wapens te leveren, viel te horen bij gezagsdragers binnen de regering-Obama. De aankondiging van de president komt daags voor de internationale vergadering van de "Vrienden van Syrie" in het Marokkaanse Marrakech. Het gaat om een honderdtal Arabische en westerse landen, internationale organisaties en vertegenwoordigers van de Syrische oppositie. Het gaat om de vierde vergadering op ministerieel niveau. (Belga/TV)