Trump beschuldigde de regering ook van 'mensenrechtenschendingen, willekeurige arrestaties en de opsluiting van Venezolaanse burgers, de inperking van de persvrijheid en de voortdurende ondermijning van interim-president Juan Guaido en de democratisch verkozen Nationale Vergadering van Venezuela'.

Maduro werd op begin dit jaar beëdigd voor een tweede ambtstermijn. Kort daarna riep opposant en voorzitter van het parlement Juan Guaido zichzelf echter uit tot interim-president van Venezuela. Het land beleeft inmiddels de ergste socio-economische crisis uit zijn geschiedenis.

Trump beschuldigde de regering ook van 'mensenrechtenschendingen, willekeurige arrestaties en de opsluiting van Venezolaanse burgers, de inperking van de persvrijheid en de voortdurende ondermijning van interim-president Juan Guaido en de democratisch verkozen Nationale Vergadering van Venezuela'. Maduro werd op begin dit jaar beëdigd voor een tweede ambtstermijn. Kort daarna riep opposant en voorzitter van het parlement Juan Guaido zichzelf echter uit tot interim-president van Venezuela. Het land beleeft inmiddels de ergste socio-economische crisis uit zijn geschiedenis.