'Het Verenigd Koninkrijk veroordeelt de militaire staatsgreep en de arbitraire detentie van Aung San Suu Kyi en andere politieke leiders', zo citeert Sky minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab.

'Net als onze internationale bondgenoten houden wij het Myanmarese leger verantwoordelijk voor hun schendingen van de mensenrechten', aldus de bewindsman.

De drie tegen wie de sancties lopen, zijn minister van Defensie Mya Tun Oo, minister van Binnenlandse Zaken Soe Htut en viceminister van Binnenlandse Zaken Than Hlaing. De drie generaals zijn niet welkom in het Verenigd Koninkrijk en hun tegoeden worden bevroren, zo maakte Raab bekend. Er stonden al zestien andere militairen op de Britse sanctielijst. 'We zullen handelen om degenen die mensenrechten schenden, verantwoording te laten afleggen', aldus Raab. 'We staan achter het Myanmarese volk.' Het Verenigd Koninkrijk kondigde ook maatregelen aan om te verhinderen dat Britse hulp indirect ten goede zou komen aan de nieuwe militaire regering.

De Europese Unie heeft strafmaatregelen in voorbereiding. De Verenigde Staten hebben een reeks topmilitairen al sancties opgelegd vanwege de coup op 1 februari. President Joe Biden eist net als veel andere landen dat de militairen de macht onmiddellijk teruggeven aan de democratisch gekozen regering van Aung San Suu Kyi. Zij en andere leiders en activisten moeten volgens hen worden vrijgelaten.

In Myanmar werd donderdag in meerdere steden opnieuw massaal gedemonstreerd. Veiligheidstroepen grepen wederom hard in tegen demonstranten. Volgens Londen worden allerlei rechten en vrijheden geschonden. De ministers van Buitenlandse Zaken van de VS, India, Japan en Australië riepen de militaire junta donderdag op de weg naar democratie weer in te slaan.

'Het Verenigd Koninkrijk veroordeelt de militaire staatsgreep en de arbitraire detentie van Aung San Suu Kyi en andere politieke leiders', zo citeert Sky minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab. 'Net als onze internationale bondgenoten houden wij het Myanmarese leger verantwoordelijk voor hun schendingen van de mensenrechten', aldus de bewindsman.De drie tegen wie de sancties lopen, zijn minister van Defensie Mya Tun Oo, minister van Binnenlandse Zaken Soe Htut en viceminister van Binnenlandse Zaken Than Hlaing. De drie generaals zijn niet welkom in het Verenigd Koninkrijk en hun tegoeden worden bevroren, zo maakte Raab bekend. Er stonden al zestien andere militairen op de Britse sanctielijst. 'We zullen handelen om degenen die mensenrechten schenden, verantwoording te laten afleggen', aldus Raab. 'We staan achter het Myanmarese volk.' Het Verenigd Koninkrijk kondigde ook maatregelen aan om te verhinderen dat Britse hulp indirect ten goede zou komen aan de nieuwe militaire regering. De Europese Unie heeft strafmaatregelen in voorbereiding. De Verenigde Staten hebben een reeks topmilitairen al sancties opgelegd vanwege de coup op 1 februari. President Joe Biden eist net als veel andere landen dat de militairen de macht onmiddellijk teruggeven aan de democratisch gekozen regering van Aung San Suu Kyi. Zij en andere leiders en activisten moeten volgens hen worden vrijgelaten. In Myanmar werd donderdag in meerdere steden opnieuw massaal gedemonstreerd. Veiligheidstroepen grepen wederom hard in tegen demonstranten. Volgens Londen worden allerlei rechten en vrijheden geschonden. De ministers van Buitenlandse Zaken van de VS, India, Japan en Australië riepen de militaire junta donderdag op de weg naar democratie weer in te slaan.