Dat meldt het VN-luchtvaartagenstchap ICAO gemeld.

De nieuwe maatregelen zullen tegen 2021 in voege treden, aldus de International Civil Aviation Organization.

Ten laatste vanaf dan moeten vliegtuigen een toestel aan boord hebben dat minstens één keer per minuut automatisch de locatie van het vliegtuig doorgeeft als het zich in een probleemsituatie bevindt. Daarnaast zullen luchtvaartmaatschappijen data van de zwarte dozen sneller kunnen recupereren, en wordt de duur van de opnames in de cockpit verlengd tot 25 uur, zodat alle fases van de operatie worden opgenomen.

Kostenefficiënt

"Deze nieuwe maatregelen zullen ervoor zorgen dat de locatie van het vliegtuig meteen bekend is tot op zes nautische mijlen als er een ongeval gebeurt, en dat onderzoekers de opgenomen data van de vluchten op een snelle en betrouwbare manier zullen kunnen raadplegen", zegt voorzitter van ICAO Olumuyiwa Benard Aliu. "Ze zullen bovendien bijdragen tot betere en meer kostenefficiënte zoek- en reddingsoperaties."

De maatregelen zijn het directe gevolg van de ramp met vlucht MH370 van Malaysia Airlines, die op 8 maart 2014 spoorloos verdween met 239 mensen aan boord. Tot vandaag is niet bekend wat er juist met het vliegtuig is gebeurd.

(Belga/RR)

Dat meldt het VN-luchtvaartagenstchap ICAO gemeld.De nieuwe maatregelen zullen tegen 2021 in voege treden, aldus de International Civil Aviation Organization. Ten laatste vanaf dan moeten vliegtuigen een toestel aan boord hebben dat minstens één keer per minuut automatisch de locatie van het vliegtuig doorgeeft als het zich in een probleemsituatie bevindt. Daarnaast zullen luchtvaartmaatschappijen data van de zwarte dozen sneller kunnen recupereren, en wordt de duur van de opnames in de cockpit verlengd tot 25 uur, zodat alle fases van de operatie worden opgenomen. "Deze nieuwe maatregelen zullen ervoor zorgen dat de locatie van het vliegtuig meteen bekend is tot op zes nautische mijlen als er een ongeval gebeurt, en dat onderzoekers de opgenomen data van de vluchten op een snelle en betrouwbare manier zullen kunnen raadplegen", zegt voorzitter van ICAO Olumuyiwa Benard Aliu. "Ze zullen bovendien bijdragen tot betere en meer kostenefficiënte zoek- en reddingsoperaties." De maatregelen zijn het directe gevolg van de ramp met vlucht MH370 van Malaysia Airlines, die op 8 maart 2014 spoorloos verdween met 239 mensen aan boord. Tot vandaag is niet bekend wat er juist met het vliegtuig is gebeurd.(Belga/RR)