DNA-tests bewijzen de schuld van de verdachten van de groepsverkrachting op een bus in de Indiase hoofdstad New Delhi. Dat heeft de openbare aanklager volgens mediaberichten gezegd.

De vijf vermoedelijke daders van de groepsverkrachting van een 23-jarige studente in India, werden donderdag officieel in verdenking gesteld. Hun slachtoffer werd bijna drie weken geleden in een bus in New Delhi verschillende keren brutaal verkracht. Ze overleed zaterdag in Singapore.

De verdachten riskeren de doodstraf, zo zei de minister van Binnenlandse Zaken.

Volgens openbaar aanklager Rajiv Mohan waren de feiten van 16 december "goed gepland" en is de betrokkenheid van de verdachten bewezen met de DNA-tests die werden uitgevoerd.

De brutale verkrachting heeft in India voor heel wat beroering en verontwaardiging gezorgd. Donderdag nog brachten 600 gitaristen op een muziekfestival in de stad Darjeeling met het Beatles-nummer "Imagine" hommage aan het overleden slachtoffer. (Belga/EE)

DNA-tests bewijzen de schuld van de verdachten van de groepsverkrachting op een bus in de Indiase hoofdstad New Delhi. Dat heeft de openbare aanklager volgens mediaberichten gezegd. De vijf vermoedelijke daders van de groepsverkrachting van een 23-jarige studente in India, werden donderdag officieel in verdenking gesteld. Hun slachtoffer werd bijna drie weken geleden in een bus in New Delhi verschillende keren brutaal verkracht. Ze overleed zaterdag in Singapore. De verdachten riskeren de doodstraf, zo zei de minister van Binnenlandse Zaken. Volgens openbaar aanklager Rajiv Mohan waren de feiten van 16 december "goed gepland" en is de betrokkenheid van de verdachten bewezen met de DNA-tests die werden uitgevoerd. De brutale verkrachting heeft in India voor heel wat beroering en verontwaardiging gezorgd. Donderdag nog brachten 600 gitaristen op een muziekfestival in de stad Darjeeling met het Beatles-nummer "Imagine" hommage aan het overleden slachtoffer. (Belga/EE)