In Pakistan zijn verschillende mensen opgepakt die ervan verdacht worden de talibanstrijders te hebben geholpen bij het bloedbad in een school in Peshawar. Daarbij zijn 135 kinderen vorige week doodgeschoten.

Militaire campagne

Het gaat om zes mensen, onder wie een vrouw, die in een afgelegen dorp in de centrale provincie Punjab zijn opgepakt, aldus een functionaris die anoniem wou blijven.

Minister van Binnenlandse Zaken Chaudhry Nisar Ali Khanmeldde dat "een aantal verdachten" waren opgepakt. Hij gaf geen verdere details, behalve dan dat ze ondervraagd werden.

Dinsdag bestormden zeven talibanstrijders een door het leger beheerde school in de noordwestelijke stad Peshawar, waarbij 148 mensen gedood werden. Onder hen waren 135 kinderen. De Pakistaanse taliban (TTP) eisten de verantwoordelijkheid op. De terreurdaad was bedoeld als vergelding voor de lopende militaire campagne tegen islamitische militanten in de stammengebieden. Zaterdag doodden politieagenten zeker twee militanten die gelinkt waren aan de aanslag. (Belga/WB)

In Pakistan zijn verschillende mensen opgepakt die ervan verdacht worden de talibanstrijders te hebben geholpen bij het bloedbad in een school in Peshawar. Daarbij zijn 135 kinderen vorige week doodgeschoten.Het gaat om zes mensen, onder wie een vrouw, die in een afgelegen dorp in de centrale provincie Punjab zijn opgepakt, aldus een functionaris die anoniem wou blijven. Minister van Binnenlandse Zaken Chaudhry Nisar Ali Khanmeldde dat "een aantal verdachten" waren opgepakt. Hij gaf geen verdere details, behalve dan dat ze ondervraagd werden. Dinsdag bestormden zeven talibanstrijders een door het leger beheerde school in de noordwestelijke stad Peshawar, waarbij 148 mensen gedood werden. Onder hen waren 135 kinderen. De Pakistaanse taliban (TTP) eisten de verantwoordelijkheid op. De terreurdaad was bedoeld als vergelding voor de lopende militaire campagne tegen islamitische militanten in de stammengebieden. Zaterdag doodden politieagenten zeker twee militanten die gelinkt waren aan de aanslag. (Belga/WB)