De 48-jarige man die in Nederland verdacht wordt van een grote zedenzaak heeft de Belgische nationaliteit. Dat schrijft deredactie.be. Het parket bevestigt dat de man geboren is in Tongeren. Op 9-jarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland.

Vanuit het Nederlandse Cuijk zou de man via het internet contact hebben gehad met ongeveer 300 meisjes van 10 tot 17 jaar. Hij verleidde hen tot het verrichten van seksuele handelingen met zichzelf voor de webcam. In elf gevallen maakte hij ook fysieke afspraken met meisjes.

De man had al een strafblad, maar was nog nooit veroordeeld voor zedenfeiten.

144.000 foto's

De politie kwam de man op het spoor via een vermist meisje. Het meisje werd na een tip van een getuige bij de verdachte in de auto aangetroffen. Daarop werd de verdachte aangehouden. Op zijn computer werden ruim 26.000 filmpjes en 144.000 afbeeldingen en een grote hoeveelheid chatgesprekken gevonden. (AVE)

De 48-jarige man die in Nederland verdacht wordt van een grote zedenzaak heeft de Belgische nationaliteit. Dat schrijft deredactie.be. Het parket bevestigt dat de man geboren is in Tongeren. Op 9-jarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland. Vanuit het Nederlandse Cuijk zou de man via het internet contact hebben gehad met ongeveer 300 meisjes van 10 tot 17 jaar. Hij verleidde hen tot het verrichten van seksuele handelingen met zichzelf voor de webcam. In elf gevallen maakte hij ook fysieke afspraken met meisjes. De man had al een strafblad, maar was nog nooit veroordeeld voor zedenfeiten. De politie kwam de man op het spoor via een vermist meisje. Het meisje werd na een tip van een getuige bij de verdachte in de auto aangetroffen. Daarop werd de verdachte aangehouden. Op zijn computer werden ruim 26.000 filmpjes en 144.000 afbeeldingen en een grote hoeveelheid chatgesprekken gevonden. (AVE)