Verdachte van aanval op man Pelosi aangeklaagd wegens pogingen tot doodslag en ontvoering

Voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi met haar echtgenoot Paul Pelosi. © Reuters

De man die ervan verdacht wordt donderdag de echtgenoot van de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi te hebben aangevallen, is aangeklaagd wegens pogingen tot doodslag en tot ontvoering. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten gemeld.

De 42-jarige David Depape verklaarde bij zijn arrestatie dat hij Pelosi haar “knieschijven zou hebben willen breken” indien ze zou liegen, blijkt uit een gerechtelijk document. Hij was in San Francisco de woning van Nancy Pelosi binnengedrongen, uitgerust met een koord, handschoenen en duct tape, op zoek naar de politica.

Ter plaatse trof hij echter enkel haar man, de 82-jarige Paul Pelosi, aan. Die werd aangevallen met een hamer en liep een schedelbreuk en verschillende verwondingen aan zijn arm en handen op. Artsen verwachten dat hij volledig zal herstellen.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is van mening dat de verdachte van plan was om Nancy Pelosi te ontvoeren, een federale aanklacht die hem tot 20 jaar gevangenisstraf kan opleveren. Voor het mishandelen van haar man hangt hem nog een gevangenisstraf van maximaal 30 jaar boven het hoofd, aldus het ministerie.

Partner Content