John Earnest werd kort na de schietpartij opgepakt. Naast moord worden hem drie pogingen tot moord, wapenbezit en brandstichting ten laste gelegd. Hij zou namelijk ook brand hebben gesticht in een moskee op 23 maart in Escondido, een daad die hij in een racistisch en antisemitisch pamlet zou hebben opgeëist.

Earnest wordt ervan beschuldigd zaterdag het vuur te hebben geopend in het Chabad gebedshuis in Poway tijdens een dienst ter ere van Pesach, het joodse voorjaarsfeest. Eén 60-jarige vrouw kwam daarbij om het leven. Daarnaast raakten ook een rabbi, een gelovige en een 8-jarig kind gewond.

Earnest luisterde tijdens de korte hoorzitting onbewogen naar de aanklachten. Volgens de naasten van Earnest was de jongeman een goede student, maar is hij de laatste jaren geradicaliseerd.

Earnest verschijnt op 30 mei opnieuw voor de rechtbank.

John Earnest werd kort na de schietpartij opgepakt. Naast moord worden hem drie pogingen tot moord, wapenbezit en brandstichting ten laste gelegd. Hij zou namelijk ook brand hebben gesticht in een moskee op 23 maart in Escondido, een daad die hij in een racistisch en antisemitisch pamlet zou hebben opgeëist. Earnest wordt ervan beschuldigd zaterdag het vuur te hebben geopend in het Chabad gebedshuis in Poway tijdens een dienst ter ere van Pesach, het joodse voorjaarsfeest. Eén 60-jarige vrouw kwam daarbij om het leven. Daarnaast raakten ook een rabbi, een gelovige en een 8-jarig kind gewond. Earnest luisterde tijdens de korte hoorzitting onbewogen naar de aanklachten. Volgens de naasten van Earnest was de jongeman een goede student, maar is hij de laatste jaren geradicaliseerd. Earnest verschijnt op 30 mei opnieuw voor de rechtbank.