Verdachte pleit niet schuldig na schietpartij in synagoge in Californië

John Earnest wordt beschuldigd van moord, drie pogingen tot moord, wapenbezit en brandstichting, voor de schietpartij in een synagoog in San Diego eerder deze week. Foto: 30 april 2019. © Reuters

De 19-jarige jongeman die beschuldigd wordt van het neerschieten van vier mensen in een synagoge in Poway, in de Amerikaanse deelstaat Californië, is dinsdag voor het eerst voor de rechter verschenen. Hij pleitte in San Diego niet schuldig aan de hem ten laste gelegde aanklachten.

John Earnest werd kort na de schietpartij opgepakt. Naast moord worden hem drie pogingen tot moord, wapenbezit en brandstichting ten laste gelegd. Hij zou namelijk ook brand hebben gesticht in een moskee op 23 maart in Escondido, een daad die hij in een racistisch en antisemitisch pamlet zou hebben opgeëist.

Earnest wordt ervan beschuldigd zaterdag het vuur te hebben geopend in het Chabad gebedshuis in Poway tijdens een dienst ter ere van Pesach, het joodse voorjaarsfeest. Eén 60-jarige vrouw kwam daarbij om het leven. Daarnaast raakten ook een rabbi, een gelovige en een 8-jarig kind gewond.

Earnest luisterde tijdens de korte hoorzitting onbewogen naar de aanklachten. Volgens de naasten van Earnest was de jongeman een goede student, maar is hij de laatste jaren geradicaliseerd.

Earnest verschijnt op 30 mei opnieuw voor de rechtbank.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content