Dat heeft de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder dinsdagochtend bekendgemaakt.

Het gaat om Shahzad Faisal, een dertigjarige Amerikaan van Pakistaanse origine. Hij probeerde maandag op de luchthaven een vlucht naar Dubai te halen.

Autobom

De man had recent de Nissan Pathfinder gekocht die zaterdagavond geladen met explosieven werd achtergelaten op Times Square, een van de drukste plaatsen van New York.

Toen getuigen rook zagen opstijgen uit de wagen en de veiligheidsdiensten verwittigden, werd de omgeving ontruimd. De politie kon de bomauto ontmantelen.

Holder wilde voorlopig niet meer informatie vrijgegeven aangezien het onderzoek nog gaande is. "De speurders onderzoeken verschillende pistes onderzoeken", zei hij.

Samenwerking

De Pakistaanse regering heeft al beloofd om mee te werken in het onderzoek naar de mislukte aanslag.

De Amerikaanse ambassadrice in Islamabad, Anne Paterson, is dinsdag ontvangen door de Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Shah Mehmood Qureshi.

Dat heeft de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder dinsdagochtend bekendgemaakt. Het gaat om Shahzad Faisal, een dertigjarige Amerikaan van Pakistaanse origine. Hij probeerde maandag op de luchthaven een vlucht naar Dubai te halen. Autobom De man had recent de Nissan Pathfinder gekocht die zaterdagavond geladen met explosieven werd achtergelaten op Times Square, een van de drukste plaatsen van New York. Toen getuigen rook zagen opstijgen uit de wagen en de veiligheidsdiensten verwittigden, werd de omgeving ontruimd. De politie kon de bomauto ontmantelen. Holder wilde voorlopig niet meer informatie vrijgegeven aangezien het onderzoek nog gaande is. "De speurders onderzoeken verschillende pistes onderzoeken", zei hij. Samenwerking De Pakistaanse regering heeft al beloofd om mee te werken in het onderzoek naar de mislukte aanslag. De Amerikaanse ambassadrice in Islamabad, Anne Paterson, is dinsdag ontvangen door de Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Shah Mehmood Qureshi.