Na de mysterieuze aanslagen op twee mediahuizen in Parijs heeft de Franse politie een verdachte opgepakt. Die lijkt erg op de gezochte dader, deelde het Openbaar Ministerie mee. De man werd in een ondergrondse garage in de Parijse voorstad Bois-Colombes rond 19.00 uur gearresteerd.

De tussen 35 tot 45 jaar geschatte dader was maandag in de foyer van de linksliberale krant Libération binnengedrongen en had daar met zijn geweer een assistent-fotograaf neergeschoten en zwaar verwond. In de zakenwijk La Défense schoot hij voor de Franse grootbank Société Générale wild om zich heen. Daarna hield hij een automobilist tegen en liet zich onder dwang naar het centrum van Parijs brengen. Vorige vrijdag al zou de man bij de nieuwszender BFMTV een redacteur bedreigd hebben. (Belga/EE)

Na de mysterieuze aanslagen op twee mediahuizen in Parijs heeft de Franse politie een verdachte opgepakt. Die lijkt erg op de gezochte dader, deelde het Openbaar Ministerie mee. De man werd in een ondergrondse garage in de Parijse voorstad Bois-Colombes rond 19.00 uur gearresteerd.De tussen 35 tot 45 jaar geschatte dader was maandag in de foyer van de linksliberale krant Libération binnengedrongen en had daar met zijn geweer een assistent-fotograaf neergeschoten en zwaar verwond. In de zakenwijk La Défense schoot hij voor de Franse grootbank Société Générale wild om zich heen. Daarna hield hij een automobilist tegen en liet zich onder dwang naar het centrum van Parijs brengen. Vorige vrijdag al zou de man bij de nieuwszender BFMTV een redacteur bedreigd hebben. (Belga/EE)