Op de kanselarij in Berlijn is dinsdag een verdacht pakket ontdekt dat was bestemd voor bondskanselier Angela Merkel. Na onderzoek bleek het een stof te bevatten die kon ontploffen.

Terwijl Merkel op officieel bezoek was in België werd het pakket dinsdagmiddag omstreeks 13 uur geleverd op de kanselarij door een koeriermaatschapij.

Het werd onmiddellijk onderzocht door deskundigen van de politie. Na afloop verklaarde Steffen Seibert, de woordvoerder van Merkel, dat het 'minstens' bedoeld was om mensen te verwonden.

De levering komt er op een moment dat gelijkaardige pakketten werden geadresseerd aan verschillende ambassades in de Griekse hoofdstad Athene, onder meer die van Duitsland.

Volgens Duitse media was het adres van de afzender op het pakket het Griekse ministerie van Economie in Athene. Het zou een zwart poeder bevat hebben, maar Seibert wilde dat niet bevestigen en meldde dat het onderzoek wordt voortgezet.

Op de kanselarij in Berlijn is dinsdag een verdacht pakket ontdekt dat was bestemd voor bondskanselier Angela Merkel. Na onderzoek bleek het een stof te bevatten die kon ontploffen. Terwijl Merkel op officieel bezoek was in België werd het pakket dinsdagmiddag omstreeks 13 uur geleverd op de kanselarij door een koeriermaatschapij. Het werd onmiddellijk onderzocht door deskundigen van de politie. Na afloop verklaarde Steffen Seibert, de woordvoerder van Merkel, dat het 'minstens' bedoeld was om mensen te verwonden. De levering komt er op een moment dat gelijkaardige pakketten werden geadresseerd aan verschillende ambassades in de Griekse hoofdstad Athene, onder meer die van Duitsland.Volgens Duitse media was het adres van de afzender op het pakket het Griekse ministerie van Economie in Athene. Het zou een zwart poeder bevat hebben, maar Seibert wilde dat niet bevestigen en meldde dat het onderzoek wordt voortgezet.