Het Turks Grondwettelijk Hof heeft maandag de klacht ontvankelijk verklaard die door de procureur-generaal was ingediend om de islamitisch-conservatieve regeringspartij AKP te verbieden.

Dat meldden Turkse media. Openbaar aanklager Abdurrahman Yalcinkaya had een verzoekschrift bij het grondwettelijk hof ingediend om de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP) van premier Recep Tayyip Erdogan te ontbinden.

De AKP zou de seculiere staat ondermijnen en van Turkije een islamitische staat willen maken. De aanklacht kwam er na de opheffing van het verbod op het dragen van religieuze symbolen aan de universiteiten.

Yalcinkaya wilde ook dat premier Erdogan, president Gül en 69 andere AKP-politici voor vijf jaar uit de Turkse politiek zouden worden verbannen.

De AKP behaalde bij de parlementsverkiezingen van vorig jaar 47 procent van de stemmen.

Het Turks Grondwettelijk Hof heeft maandag de klacht ontvankelijk verklaard die door de procureur-generaal was ingediend om de islamitisch-conservatieve regeringspartij AKP te verbieden.Dat meldden Turkse media. Openbaar aanklager Abdurrahman Yalcinkaya had een verzoekschrift bij het grondwettelijk hof ingediend om de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP) van premier Recep Tayyip Erdogan te ontbinden.De AKP zou de seculiere staat ondermijnen en van Turkije een islamitische staat willen maken. De aanklacht kwam er na de opheffing van het verbod op het dragen van religieuze symbolen aan de universiteiten.Yalcinkaya wilde ook dat premier Erdogan, president Gül en 69 andere AKP-politici voor vijf jaar uit de Turkse politiek zouden worden verbannen.De AKP behaalde bij de parlementsverkiezingen van vorig jaar 47 procent van de stemmen.