In Griekenland heeft de nieuwe regering van nationale eenheid van premier Lucas Papademos de eed afgelegd in de ambtswoning van president Karolos Papoulias. Evangelos Venizelos blijft op post als minister van Financiën en de rechts-nationalistische partij Laos komt voor het eerst sinds 1974 in de regering.

Naast de socialisten van Pasok en de conservatieven van Nea Dimokratia telt de nieuwe regering ook leden van het nationalistische en populistische Laos. Dat is de eerste keer sinds Griekenland in 1974 opnieuw de democratie invoerde. De socialist Venizelos blijft vicepremier en minister van Financiën. Voormalig eurocommissaris voor Milieu Stavros Dimas is de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. De nieuwe regering beschikt over een comfortabele meerderheid van 254 zetels in het 300-koppige parlement.

Na de val van de socialistische regering van premier Giorgos Papandreou is het aan de nieuwe overgangsregering van Papademos om een nieuwe reeks besparingen en privatiseringen realiseren. Dat eisen de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds in ruil voor nieuwe financiële steun voor het noodlijdende land. (Belga/INM)

In Griekenland heeft de nieuwe regering van nationale eenheid van premier Lucas Papademos de eed afgelegd in de ambtswoning van president Karolos Papoulias. Evangelos Venizelos blijft op post als minister van Financiën en de rechts-nationalistische partij Laos komt voor het eerst sinds 1974 in de regering. Naast de socialisten van Pasok en de conservatieven van Nea Dimokratia telt de nieuwe regering ook leden van het nationalistische en populistische Laos. Dat is de eerste keer sinds Griekenland in 1974 opnieuw de democratie invoerde. De socialist Venizelos blijft vicepremier en minister van Financiën. Voormalig eurocommissaris voor Milieu Stavros Dimas is de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. De nieuwe regering beschikt over een comfortabele meerderheid van 254 zetels in het 300-koppige parlement. Na de val van de socialistische regering van premier Giorgos Papandreou is het aan de nieuwe overgangsregering van Papademos om een nieuwe reeks besparingen en privatiseringen realiseren. Dat eisen de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds in ruil voor nieuwe financiële steun voor het noodlijdende land. (Belga/INM)