Ondanks de toestemming van de Nationale Kiesraad moet de oppositie nog een grote hindernis overwinnen vooraleer het tot een volksraadpleging kan komen. Zo moeten ze binnen 3 dagen vier miljoen handtekeningen weten te verzamelen, al heeft de Nationale Kiesraad niet gezegd wanneer die driedaagse inzameling zal doorgaan. Als dat lukt, komt er een afzettingsreferendum.

Voor de eerste stap moest de oppositie handtekeningen van één procent van de kiezers in elk van de 24 staten halen, met in totaal meer dan 200.000 handtekeningen. Dat is gelukt.

De oppositie beschuldigt president Nicolas Maduro van mismeesteren van de economie.

In principe is hij tot 2019 verkozen.

(Belga/RR)

Ondanks de toestemming van de Nationale Kiesraad moet de oppositie nog een grote hindernis overwinnen vooraleer het tot een volksraadpleging kan komen. Zo moeten ze binnen 3 dagen vier miljoen handtekeningen weten te verzamelen, al heeft de Nationale Kiesraad niet gezegd wanneer die driedaagse inzameling zal doorgaan. Als dat lukt, komt er een afzettingsreferendum.Voor de eerste stap moest de oppositie handtekeningen van één procent van de kiezers in elk van de 24 staten halen, met in totaal meer dan 200.000 handtekeningen. Dat is gelukt.De oppositie beschuldigt president Nicolas Maduro van mismeesteren van de economie.In principe is hij tot 2019 verkozen.(Belga/RR)