Guaido wordt ervan verdacht te onderhandelen met buurland Guyana zodat Venezuela niet langer Esequibo zou opeisen. Dat is een grensgebied dat nu wordt gecontroleerd door Guyana.

De oppositieleider zou daarvoor Britse steun kunnen zoeken, verklaart procureur-generaal Tarek William Saab in de krant El Universal. Guyana is het enige Engelssprekende land in Zuid-Amerika.

Tientallen landen hebben Guaido erkend als interim-president van Venezuela, maar hij slaagt er niet in om president Nicolas Maduro af te zetten, die de steun krijgt van het leger.

Guaido wordt ervan verdacht te onderhandelen met buurland Guyana zodat Venezuela niet langer Esequibo zou opeisen. Dat is een grensgebied dat nu wordt gecontroleerd door Guyana. De oppositieleider zou daarvoor Britse steun kunnen zoeken, verklaart procureur-generaal Tarek William Saab in de krant El Universal. Guyana is het enige Engelssprekende land in Zuid-Amerika. Tientallen landen hebben Guaido erkend als interim-president van Venezuela, maar hij slaagt er niet in om president Nicolas Maduro af te zetten, die de steun krijgt van het leger.