Het oppositielid slaagde erin verschillende controleposten te ontwijken om uiteindelijk de Colombiaanse grensstad Cucuta te bereiken. Daar legde hij zijn eerste verklaringen af aan de pers. Ledezma uitte daarbij weer felle kritiek op het huidige bewind in Venezuela. De regering 'doodt de Venezolanen met honger', klonk het. De burgers 'hebben zelfs niet genoeg geld om een empanada (gevulde deegwaar, nvdr.) te kopen'.

Het is nog niet duidelijk of het oppositielid in Colombia zal blijven. Verschillende Latijns-Amerikaanse media vermoeden dat hij zal voortreizen naar Spanje. Ledezma werd in 2012 verkozen tot burgemeester van Caracas, maar in februari 215 werd hij met geweld uit zijn functie ontheven.

Hij werd onder huisarrest geplaatst omdat hij ervan verdacht werd deelgenomen te hebben aan 'samenzweringsprojecten' tegen president Nicolas Maduro.

Het oppositielid slaagde erin verschillende controleposten te ontwijken om uiteindelijk de Colombiaanse grensstad Cucuta te bereiken. Daar legde hij zijn eerste verklaringen af aan de pers. Ledezma uitte daarbij weer felle kritiek op het huidige bewind in Venezuela. De regering 'doodt de Venezolanen met honger', klonk het. De burgers 'hebben zelfs niet genoeg geld om een empanada (gevulde deegwaar, nvdr.) te kopen'. Het is nog niet duidelijk of het oppositielid in Colombia zal blijven. Verschillende Latijns-Amerikaanse media vermoeden dat hij zal voortreizen naar Spanje. Ledezma werd in 2012 verkozen tot burgemeester van Caracas, maar in februari 215 werd hij met geweld uit zijn functie ontheven. Hij werd onder huisarrest geplaatst omdat hij ervan verdacht werd deelgenomen te hebben aan 'samenzweringsprojecten' tegen president Nicolas Maduro.