De Syrische regering wil hardhandig een einde maken aan de protestmanifestaties die het land al maanden in de ban houden. Het ergste geweld deed zich voor in Homs, de derde stad in Syrië.

Terwijl de officiële media het geweld relativeerden en verslag uitbrachten over gewonde politiemensen, spreken eerder onafhankelijke bronnen van tenminste 18 doden onder de demonstranten. Nieuws uit Syrië is moeilijk te controleren omdat buitenlandse journalisten niet langer toegelaten zijn.

Volgens de Verenigde Naties zijn sinds het begin van de protestmanifestaties begin maart al minstens 1100 mensen om het leven gekomen.

De VN stuurde vandaag goodwill ambassadrice Angelina Jolie naar het zuiden van Turkije om aandacht te vragen voor het lot van 10.000 Syrische vluchtelingen. (EE)

De Syrische regering wil hardhandig een einde maken aan de protestmanifestaties die het land al maanden in de ban houden. Het ergste geweld deed zich voor in Homs, de derde stad in Syrië.Terwijl de officiële media het geweld relativeerden en verslag uitbrachten over gewonde politiemensen, spreken eerder onafhankelijke bronnen van tenminste 18 doden onder de demonstranten. Nieuws uit Syrië is moeilijk te controleren omdat buitenlandse journalisten niet langer toegelaten zijn. Volgens de Verenigde Naties zijn sinds het begin van de protestmanifestaties begin maart al minstens 1100 mensen om het leven gekomen. De VN stuurde vandaag goodwill ambassadrice Angelina Jolie naar het zuiden van Turkije om aandacht te vragen voor het lot van 10.000 Syrische vluchtelingen. (EE)