Dat deelde raadsvoorzitter Rafael Ramirez mee.

De V-Raad was achter gesloten deuren samengekomen om, op verzoek van Rusland, zich over de militaire Turkse activiteiten in Syrië te buigen. Volgens de Venezolaanse raadsvoorzitter zijn de vijftien het eens om Turkije te verzoeken het internationale recht te respecteren. Tot een formele veroordeling van de Turkse overtreding op de soevereiniteit van Syrië kwam het echter niet.

Toch scoorde Syrië een kleine overwinning: in de V-Raad zetelen Navo-bondgenoten van Turkije als de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië.

De Navo-leden hebben het moeilijk met de politiek van Turkije om hun betrouwbaarste bondgenoot in Syrië, de Koerden, aan te vallen.

(Belga/RR)

Dat deelde raadsvoorzitter Rafael Ramirez mee. De V-Raad was achter gesloten deuren samengekomen om, op verzoek van Rusland, zich over de militaire Turkse activiteiten in Syrië te buigen. Volgens de Venezolaanse raadsvoorzitter zijn de vijftien het eens om Turkije te verzoeken het internationale recht te respecteren. Tot een formele veroordeling van de Turkse overtreding op de soevereiniteit van Syrië kwam het echter niet. Toch scoorde Syrië een kleine overwinning: in de V-Raad zetelen Navo-bondgenoten van Turkije als de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië. De Navo-leden hebben het moeilijk met de politiek van Turkije om hun betrouwbaarste bondgenoot in Syrië, de Koerden, aan te vallen.(Belga/RR)