De aanslag in de stad Alexandrië aan de Middellandse Zee komt twee dagen voor de Egyptische verkiezingen, die president Abdel-Fattah al-Sissi zo goed als zeker zal winnen. Vier politieagenten raakten gewond bij de explosie van de bom, die onder een geparkeerde auto was geplaatst, voegde het ministerie er in de mededeling aan toe. De veiligheidschef van de stad, majoor-generaal Mostafa al-Namr, bleef ongedeerd, meldde de staatskrant Al-Ahram.

Aanvankelijk had een veiligheidsbron gezegd dat een bomauto bij een hotel was ontploft en dat twee mensen gedood waren. Niemand stelde zich tot dusver verantwoordelijk voor de aanslag. Egypte kampt met een golf van dodelijke aanslagen sinds het leger in 2013 de democratisch verkozen maar islamistische president Mohammad Morsi afzette. De terreurmilitie IS (Islamitische Staat) heeft de meeste van de aanslagen opgeëist.

De aanslag in de stad Alexandrië aan de Middellandse Zee komt twee dagen voor de Egyptische verkiezingen, die president Abdel-Fattah al-Sissi zo goed als zeker zal winnen. Vier politieagenten raakten gewond bij de explosie van de bom, die onder een geparkeerde auto was geplaatst, voegde het ministerie er in de mededeling aan toe. De veiligheidschef van de stad, majoor-generaal Mostafa al-Namr, bleef ongedeerd, meldde de staatskrant Al-Ahram.Aanvankelijk had een veiligheidsbron gezegd dat een bomauto bij een hotel was ontploft en dat twee mensen gedood waren. Niemand stelde zich tot dusver verantwoordelijk voor de aanslag. Egypte kampt met een golf van dodelijke aanslagen sinds het leger in 2013 de democratisch verkozen maar islamistische president Mohammad Morsi afzette. De terreurmilitie IS (Islamitische Staat) heeft de meeste van de aanslagen opgeëist.