De Oegandese politie heeft verstrengde veiligheidsmaatregelen genomen na nieuwe terreurdreigingen van islamisten tegen doelwitten in het Oost-Afrikaanse land. Bovendien werd de bevolking aangemaand voorzichtigheid in acht te nemen.

Plaatsen met buitenlanders als doelwit

De Amerikaanse ambassade in Kampala had woensdagavond de Oegandese veiligheidsdiensten ervan op de hoogte gebracht dat terroristen plaatsen en hotels viseren, die bezocht worden door buitenlanders. De ambassade heeft daarom voor de komende dagen een aantal afspraken in Oeganda afgezegd.

'De VS hebben ons gisteren gewaarschuwd, waarna we onze antiterreursystemen gereactiveerd hebben', aldus de politiewoordvoerder Patrick Onyango. Veiligheidspersoneel bewaakt mogelijke doelwitten voor aanslagen.

Missie tegen al-Shabaab

De bedreiging komt van terroristen van de islamistische al-Shabaab-militie uit Somalië. Oegandese troepen zijn al jaren in de marge van een missie van de Afrikaanse Unie actief in het land van de Hoorn van Afrika om de extremisten te bestrijden.

'We moeten de dreiging serieus nemen', zei Onyango. De bevolking werd opgeroepen waakzaam te blijven en verdachte personen of voorwerpen onmiddellijk te melden. Bij twee zware bomaanslagen van de terreurorganisatie tijdens de WK-finale van 2010 werden 76 mensen gedood en 80 anderen verwond. (Belga/AVE)

De Oegandese politie heeft verstrengde veiligheidsmaatregelen genomen na nieuwe terreurdreigingen van islamisten tegen doelwitten in het Oost-Afrikaanse land. Bovendien werd de bevolking aangemaand voorzichtigheid in acht te nemen. De Amerikaanse ambassade in Kampala had woensdagavond de Oegandese veiligheidsdiensten ervan op de hoogte gebracht dat terroristen plaatsen en hotels viseren, die bezocht worden door buitenlanders. De ambassade heeft daarom voor de komende dagen een aantal afspraken in Oeganda afgezegd.'De VS hebben ons gisteren gewaarschuwd, waarna we onze antiterreursystemen gereactiveerd hebben', aldus de politiewoordvoerder Patrick Onyango. Veiligheidspersoneel bewaakt mogelijke doelwitten voor aanslagen. De bedreiging komt van terroristen van de islamistische al-Shabaab-militie uit Somalië. Oegandese troepen zijn al jaren in de marge van een missie van de Afrikaanse Unie actief in het land van de Hoorn van Afrika om de extremisten te bestrijden. 'We moeten de dreiging serieus nemen', zei Onyango. De bevolking werd opgeroepen waakzaam te blijven en verdachte personen of voorwerpen onmiddellijk te melden. Bij twee zware bomaanslagen van de terreurorganisatie tijdens de WK-finale van 2010 werden 76 mensen gedood en 80 anderen verwond. (Belga/AVE)