Volgens de door Saoedi-Arabië gefinancierde zender Al-Arabija waren de soldaten op het moment van de aanval aan het bidden in een moskee in het kamp.

De militaire alliantie onder leiding van Saoedi-Arabië heeft de controle over de provincie Marib in het noorden van het land.

In Jemen woedt sinds 2014 een burgeroorlog. De Houthi-rebellen controleren grote delen van het land. Ze hebben ook de internationaal erkende regering van president Abd Rabbo Mansour al-Hadi uit de hoofdstad Sanaa verdreven.

Een militaire coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië strijdt tegen de rebellen door onder meer luchtaanvallen uit te voeren. De Saoedische regering ziet in de Houthi's bondgenoten van haar erfvijand Iran.

Volgens de door Saoedi-Arabië gefinancierde zender Al-Arabija waren de soldaten op het moment van de aanval aan het bidden in een moskee in het kamp. De militaire alliantie onder leiding van Saoedi-Arabië heeft de controle over de provincie Marib in het noorden van het land. In Jemen woedt sinds 2014 een burgeroorlog. De Houthi-rebellen controleren grote delen van het land. Ze hebben ook de internationaal erkende regering van president Abd Rabbo Mansour al-Hadi uit de hoofdstad Sanaa verdreven. Een militaire coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië strijdt tegen de rebellen door onder meer luchtaanvallen uit te voeren. De Saoedische regering ziet in de Houthi's bondgenoten van haar erfvijand Iran.