Dat meldt de Sunday Times. Met acht stemmen meer kunnen ze binnen de partij een leiderschapsverkiezing afdwingen, en kan May haar ambt verliezen.

Mays positie kreeg een zware dreun tijdens de vervroegde parlementsverkiezingen in juni, waarbij de Conservatieven hun absolute meerderheid in het Lagerhuis verloren. Sindsdien ging het almaar bergaf, met name door de moeizame onderhandelingen met de Europese Unie over de brexit en meest recent nog het ontslag van twee van haar ministers. Michael Fallon (Defensie) stapte op na beschuldigingen van seksuele intimidatie, terwijl Priti Patel (Ontwikkelingssamenwerking) moest vertrekken wegens niet meegedeelde ontmoetingen met Israëlische regeringsvertegenwoordigers.

In het geval dat de partijleden Mays leiderschap zouden contesteren, komt er eventueel een uitdager. Als die haar zou verslaan, zou zij of hij het leiderschap van de Conservatieve Partij overnemen en automatisch ook het ambt van eerste minister op zich nemen. Nieuwe parlementsverkiezingen zijn daarvoor niet nodig.

Dat meldt de Sunday Times. Met acht stemmen meer kunnen ze binnen de partij een leiderschapsverkiezing afdwingen, en kan May haar ambt verliezen.Mays positie kreeg een zware dreun tijdens de vervroegde parlementsverkiezingen in juni, waarbij de Conservatieven hun absolute meerderheid in het Lagerhuis verloren. Sindsdien ging het almaar bergaf, met name door de moeizame onderhandelingen met de Europese Unie over de brexit en meest recent nog het ontslag van twee van haar ministers. Michael Fallon (Defensie) stapte op na beschuldigingen van seksuele intimidatie, terwijl Priti Patel (Ontwikkelingssamenwerking) moest vertrekken wegens niet meegedeelde ontmoetingen met Israëlische regeringsvertegenwoordigers. In het geval dat de partijleden Mays leiderschap zouden contesteren, komt er eventueel een uitdager. Als die haar zou verslaan, zou zij of hij het leiderschap van de Conservatieve Partij overnemen en automatisch ook het ambt van eerste minister op zich nemen. Nieuwe parlementsverkiezingen zijn daarvoor niet nodig.