Volgens de advocaat van de verdediging gaan ze in beroep. In afwachting van de behandeling van het beroep kunnen ze vrijkomen als ze een borgsom van 5.000 Egyptische pond (237 euro) betalen.

In totaal waren er in de zaak zeventien beschuldigden. De overige drie konden zondag niet worden berecht wegens procedurele redenen. Hun proces is uitgesteld naar een latere datum.

De mannen werden in oktober opgepakt in de Egyptische hoofdstad en werden, hoewel homoseksualiteit in principe niet verboden is in het land, beschuldigd van 'abnormale' relaties en het 'aanzetten tot losbandigheid.'

De actie kaderde in een campagne van de overheid tegen de LGBT-gemeenschap (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), die werd gestart nadat er bij een concert van een Libanese groep eind september regenboogvlaggen in het publiek te zien waren.

Volgens de advocaat van de verdediging gaan ze in beroep. In afwachting van de behandeling van het beroep kunnen ze vrijkomen als ze een borgsom van 5.000 Egyptische pond (237 euro) betalen.In totaal waren er in de zaak zeventien beschuldigden. De overige drie konden zondag niet worden berecht wegens procedurele redenen. Hun proces is uitgesteld naar een latere datum. De mannen werden in oktober opgepakt in de Egyptische hoofdstad en werden, hoewel homoseksualiteit in principe niet verboden is in het land, beschuldigd van 'abnormale' relaties en het 'aanzetten tot losbandigheid.' De actie kaderde in een campagne van de overheid tegen de LGBT-gemeenschap (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), die werd gestart nadat er bij een concert van een Libanese groep eind september regenboogvlaggen in het publiek te zien waren.