De 100.000 euro die WikiLeaks probeert op te halen, moet dienen als beloning voor het lekken van details over het uitgebreide vrijhandelsakkoord dat momenteel onderhandeld wordt tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie, ook wel TTIP genoemd. 'De geheimhouding van het vrijhandelsakkoord werpt een schaduw over de toekomst van de Europese democratie', zegt de stichter van WikiLeaks, Julian Assange.

Voorstanders van de Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) zeggen dat de overeenkomst de economische groei en jobcreatie zal stimuleren. Critici zeggen dat het akkoord nefast zal zijn voor de bescherming van consumenten en bedrijven zal helpen ongewenste regulering tegen te houden.

Yanis Varoufakis als geldschieter

Dinsdag om 11.30 uur stond de teller van de campagne al op 13.000 euro. Enkele geldschieters zijn de Griekse ex-minister van Financiën Yanis Varoufakis, de Britse modeontwerper Vivienne Westwood en klokkenluider Daniel Ellsberg, aldus WikiLeaks.

'De geheimhouding van het TTIP werpt een schaduw over de toekomst van de Europese democratie', zegt de stichter van WikiLeaks, Julian Assange. 'Uit het zicht van iedereen krijgen belangengroepen vrij spel. De tijd is aangebroken dat de geheimhouding stopt.'

'Transparantie moet een handje geholpen worden in de eurozone'

'De onderhandelaars waken er nadrukkelijk over dat het akkoord grotendeels geheim blijft', schrijft WikiLeaks online. 'Vandaag zet WikiLeaks stappen om ervoor te zorgen dat Europeanen eindelijk het monsterakkoord kunnen lezen.'

Varoufakis, die als financiënminister onderhandelingen voerde met collega's uit de eurozone, schreef op Twitter dat 'transparantie een handje moet geholpen worden in de eurozone, ook bij de handelsgesprekken die ze voert'. (Belga/NSK)

De 100.000 euro die WikiLeaks probeert op te halen, moet dienen als beloning voor het lekken van details over het uitgebreide vrijhandelsakkoord dat momenteel onderhandeld wordt tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie, ook wel TTIP genoemd. 'De geheimhouding van het vrijhandelsakkoord werpt een schaduw over de toekomst van de Europese democratie', zegt de stichter van WikiLeaks, Julian Assange.Voorstanders van de Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) zeggen dat de overeenkomst de economische groei en jobcreatie zal stimuleren. Critici zeggen dat het akkoord nefast zal zijn voor de bescherming van consumenten en bedrijven zal helpen ongewenste regulering tegen te houden. Yanis Varoufakis als geldschieterDinsdag om 11.30 uur stond de teller van de campagne al op 13.000 euro. Enkele geldschieters zijn de Griekse ex-minister van Financiën Yanis Varoufakis, de Britse modeontwerper Vivienne Westwood en klokkenluider Daniel Ellsberg, aldus WikiLeaks.'De geheimhouding van het TTIP werpt een schaduw over de toekomst van de Europese democratie', zegt de stichter van WikiLeaks, Julian Assange. 'Uit het zicht van iedereen krijgen belangengroepen vrij spel. De tijd is aangebroken dat de geheimhouding stopt.''Transparantie moet een handje geholpen worden in de eurozone''De onderhandelaars waken er nadrukkelijk over dat het akkoord grotendeels geheim blijft', schrijft WikiLeaks online. 'Vandaag zet WikiLeaks stappen om ervoor te zorgen dat Europeanen eindelijk het monsterakkoord kunnen lezen.' Varoufakis, die als financiënminister onderhandelingen voerde met collega's uit de eurozone, schreef op Twitter dat 'transparantie een handje moet geholpen worden in de eurozone, ook bij de handelsgesprekken die ze voert'. (Belga/NSK)