De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis sluit niet uit dat er een "buitengewone belasting" komt voor "zij die kunnen betalen", om zo de begroting van het land in evenwicht te brengen.

Varoufakis deed zijn uitspraak tijdens een interview op de Griekse zender Skaï. "Wij engageren ons om de begroting in evenwicht te brengen. Als ik genoodzaakt ben om een buitengewone belasting te heffen, dan zal ik dat doen maar enkel voor de mensen die het kunnen betalen, we gaan geen geld vragen aan zij die lijden."

Varoufakis doelt daarmee op "zij die het geld hebben en die nog nooit betaald hebben. Zij zijn ons doelwit en we zullen meedogenloos zijn".

Belastingontwijking

De Griekse minister wil daarbij ook dat de Europese partners "Griekenland helpen met betrekking tot hun eigen bedrijven" die geen belastingen betalen. "Ze moeten ons niet enkel de les spellen."

De Griekse eerste minister Alexis Tsipras kondigde een eerste reeks maatregelen aan in de strijd tegen de belastingontwijking en om de inkomsten voor de staat op te krikken, door mensen aan te zetten hun achterstallige belastingen af te lossen. De totale belastingsachterstand van de Grieken is inmiddels opgelopen tot 76 miljard euro, en dat blijft nog elke maand toenemen. (Belga/WB)

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis sluit niet uit dat er een "buitengewone belasting" komt voor "zij die kunnen betalen", om zo de begroting van het land in evenwicht te brengen. Varoufakis deed zijn uitspraak tijdens een interview op de Griekse zender Skaï. "Wij engageren ons om de begroting in evenwicht te brengen. Als ik genoodzaakt ben om een buitengewone belasting te heffen, dan zal ik dat doen maar enkel voor de mensen die het kunnen betalen, we gaan geen geld vragen aan zij die lijden." Varoufakis doelt daarmee op "zij die het geld hebben en die nog nooit betaald hebben. Zij zijn ons doelwit en we zullen meedogenloos zijn". De Griekse minister wil daarbij ook dat de Europese partners "Griekenland helpen met betrekking tot hun eigen bedrijven" die geen belastingen betalen. "Ze moeten ons niet enkel de les spellen." De Griekse eerste minister Alexis Tsipras kondigde een eerste reeks maatregelen aan in de strijd tegen de belastingontwijking en om de inkomsten voor de staat op te krikken, door mensen aan te zetten hun achterstallige belastingen af te lossen. De totale belastingsachterstand van de Grieken is inmiddels opgelopen tot 76 miljard euro, en dat blijft nog elke maand toenemen. (Belga/WB)