De Britse krant The Telegraph wist te achterhalen hoe de pensioenconstructie van Van Rompuy eruit ziet. En die is royaal te noemen, zo schrijft het Nederlandse magazine Elsevier. De komende drie jaar zal de Belg jaarlijks 55 procent van zijn voormalige salaris krijgen. Dat is in het geval van Van Rompuy een bedrag van ruim 169.000 euro. Daarnaast krijgt hij een eenmalige uitkering van 26.500 vanwege zijn vertrek. Daarbovenop krijgt Van Rompuy, tot zijn dood, een pensioenpremie van bijna 65.000 euro per jaar.

De EU verdedigt de royale regeling met het argument dat de 67-jarige Van Rompuy de komende jaren niet kan werken omdat hij de schijn van belangenverstrengeling moet voorkomen. Dat argument is volgens Elsevier omstreden, omdat Van Rompuy met pensioen gaat. Niet voor niets krijgt hij een pensioenpremie van 65.000 euro per jaar.

Haiku

Nog volgens The Telegraph is de Belg van plan om zich terug te trekken uit het openbare leven om zich toe te leggen op zijn hobby's zoals het schrijven van Haiku's. Ook zal hij af en toe lezingen geven op het College of Europe, een opleiding voor EU-ambtenaren in Brugge.

De Britse krant The Telegraph wist te achterhalen hoe de pensioenconstructie van Van Rompuy eruit ziet. En die is royaal te noemen, zo schrijft het Nederlandse magazine Elsevier. De komende drie jaar zal de Belg jaarlijks 55 procent van zijn voormalige salaris krijgen. Dat is in het geval van Van Rompuy een bedrag van ruim 169.000 euro. Daarnaast krijgt hij een eenmalige uitkering van 26.500 vanwege zijn vertrek. Daarbovenop krijgt Van Rompuy, tot zijn dood, een pensioenpremie van bijna 65.000 euro per jaar.De EU verdedigt de royale regeling met het argument dat de 67-jarige Van Rompuy de komende jaren niet kan werken omdat hij de schijn van belangenverstrengeling moet voorkomen. Dat argument is volgens Elsevier omstreden, omdat Van Rompuy met pensioen gaat. Niet voor niets krijgt hij een pensioenpremie van 65.000 euro per jaar.Nog volgens The Telegraph is de Belg van plan om zich terug te trekken uit het openbare leven om zich toe te leggen op zijn hobby's zoals het schrijven van Haiku's. Ook zal hij af en toe lezingen geven op het College of Europe, een opleiding voor EU-ambtenaren in Brugge.