Rimsha wordt er van beschuldigd bladzijden uit de Koran verbrand te hebben. Ondertussen heeft men ook de imam van de wijk waar Rimsha woonde opgepakt. Hij wordt er van beschuldigd de Koran-bladeren zelf verbrand te hebben zodat hij een aanleiding had om de christenen uit zijn wijk te verjagen.

CNN heeft een telefonisch gesprek gehad met Rimsha. "Ik heb schrik dat de massa mij en mijn familie gaat doden" zei ze. Na haar vrijlating op borg enkele dagen geleden, heeft de Pakistaanse overheid haar en haar familie per helikopter geëvacueerd.

Bestorming

Daarnaast hebben familieleden van Rimsha voor de eerste keer getuigd over de dag dat het meisje van blasfemie beschuldigd werd. Ze hadden het over tientallen personen die het huis waren binnengestormd om zelf het recht te laten zegevieren. "Ze riepen dat ze haar handen zouden afsnijden" zei een zus van Rimsha.

Vervolgens had Rimsha zich volgens haar familie opgesloten in de badkamer en heeft ze daar de komst van de politie afgewacht. "Ze wilden niet enkel mijn familie, maar ook het huis in brand steken," zo sprak Rimsha's vader, "en daarna de hele buurt". Verschillende christelijke families hebben toen de wijk verlaten uit vrees voor repercussies door de islamitische bevolking.

Pakistan verlaten? Sindsdien woont de familie op verschillende plaatsen. In afwachting van het proces is ze ook onder bescherming van de regering geplaatst. Op dit moment verblijven ze op een geheime locatie. Christelijke gemeenschappen in Canada, Italië en de Verenigde Staten hebben zich reeds aangeboden om Rimsha en haar familie op te vangen. Zelf weigert ze dat. "Ondanks de vrees voor mijn leven en dat van mijn familie, hou ik van Pakistan en zal ik mijn land nooit verlaten" zei ze aan CNN. (CS)

Rimsha wordt er van beschuldigd bladzijden uit de Koran verbrand te hebben. Ondertussen heeft men ook de imam van de wijk waar Rimsha woonde opgepakt. Hij wordt er van beschuldigd de Koran-bladeren zelf verbrand te hebben zodat hij een aanleiding had om de christenen uit zijn wijk te verjagen. CNN heeft een telefonisch gesprek gehad met Rimsha. "Ik heb schrik dat de massa mij en mijn familie gaat doden" zei ze. Na haar vrijlating op borg enkele dagen geleden, heeft de Pakistaanse overheid haar en haar familie per helikopter geëvacueerd. Bestorming Daarnaast hebben familieleden van Rimsha voor de eerste keer getuigd over de dag dat het meisje van blasfemie beschuldigd werd. Ze hadden het over tientallen personen die het huis waren binnengestormd om zelf het recht te laten zegevieren. "Ze riepen dat ze haar handen zouden afsnijden" zei een zus van Rimsha. Vervolgens had Rimsha zich volgens haar familie opgesloten in de badkamer en heeft ze daar de komst van de politie afgewacht. "Ze wilden niet enkel mijn familie, maar ook het huis in brand steken," zo sprak Rimsha's vader, "en daarna de hele buurt". Verschillende christelijke families hebben toen de wijk verlaten uit vrees voor repercussies door de islamitische bevolking. Pakistan verlaten? Sindsdien woont de familie op verschillende plaatsen. In afwachting van het proces is ze ook onder bescherming van de regering geplaatst. Op dit moment verblijven ze op een geheime locatie. Christelijke gemeenschappen in Canada, Italië en de Verenigde Staten hebben zich reeds aangeboden om Rimsha en haar familie op te vangen. Zelf weigert ze dat. "Ondanks de vrees voor mijn leven en dat van mijn familie, hou ik van Pakistan en zal ik mijn land nooit verlaten" zei ze aan CNN. (CS)