"Ik voel mij niet als zijn vader. Hoe kan hij al die mensen vermoorden en denken dat het ok is?"

Breivik, een gepensioneerd Noors diplomaat, sprak zijn verdriet en afschuw uit. "Ik ben hierbij betrokken, of ik dat nu leuk vind of niet. Ik ben zijn vader. Ik hoop alleen dat mensen weten dat ik hier niets mee te maken heb", aldus Breivik. "Ik zal nooit nog contact hebben met mijn zoon. Een normaal persoon doet zoiets niet."

Breivik is gepensioneerd, leeft in Frankrijk en wist naar eigen zeggen niet waar zijn zoon mee bezig was.

Gisteren liet Jens Breivik weten dat hij "in shock" was toen hij de foto van zijn zoon op de websites van de kranten zag. "Ik las het nieuws op het internet en plots zag ik zijn naam en foto. Het was een schok, ik ben er nog altijd niet goed van", zei de vader.

Breivik scheidde van Anders' moeder, Wenche Behring, toen Anders een jaar oud was. Hij verloor het contact met zijn zoon toen hij een tiener was. Het huis van Breivik en zijn vrouw, Anders' stiefmoeder, wordt ondertussen door de Franse politie bewaakt uit vrees voor incidenten. (TE)

"Ik voel mij niet als zijn vader. Hoe kan hij al die mensen vermoorden en denken dat het ok is?" Breivik, een gepensioneerd Noors diplomaat, sprak zijn verdriet en afschuw uit. "Ik ben hierbij betrokken, of ik dat nu leuk vind of niet. Ik ben zijn vader. Ik hoop alleen dat mensen weten dat ik hier niets mee te maken heb", aldus Breivik. "Ik zal nooit nog contact hebben met mijn zoon. Een normaal persoon doet zoiets niet." Breivik is gepensioneerd, leeft in Frankrijk en wist naar eigen zeggen niet waar zijn zoon mee bezig was. Gisteren liet Jens Breivik weten dat hij "in shock" was toen hij de foto van zijn zoon op de websites van de kranten zag. "Ik las het nieuws op het internet en plots zag ik zijn naam en foto. Het was een schok, ik ben er nog altijd niet goed van", zei de vader. Breivik scheidde van Anders' moeder, Wenche Behring, toen Anders een jaar oud was. Hij verloor het contact met zijn zoon toen hij een tiener was. Het huis van Breivik en zijn vrouw, Anders' stiefmoeder, wordt ondertussen door de Franse politie bewaakt uit vrees voor incidenten. (TE)