De paus heeft in zijn kerstboodschap het geweld en de haat in het Midden-Oosten, Afrika en Oekraïne aan de kaak gesteld. 'De redder van de wereld verzoek ik over onze broeders en zusters in Irak en Syrië te waken die sinds lang onder de gevolgen van conflicten lijden en met leden van andere etnische en religieuze groepen verschrikkelijk vervolgd worden', zei Franciscus op de eerste kerstdag op het Sint-Pietersplein in Rome.

De boodschap die de paus vanop het balkon van de Sint-Pieterskathedraal verkondigt, en de zegen 'Urbi et Orbi' zijn voor de christenen een hoogtepunt van Kerstmis. Tienduizenden mensen luisterden naar zijn woorden op het Sint-Pietersplein en juichten wanneer de paus op het balkon verscheen. Miljoenen volgden de kerstboodschap op de televisie of het internet.

'Moge de Heer het hele Midden-Oosten vrede schenken en de inspanningen steunen van zij die zich daadkrachtig voor een dialoog tussen Israëliërs en Palestijnen inzetten', sprak het hoofd van de katholieke Kerk. 'Moge Jezus waken over alle mensen die in Oekraïne lijden, en toestaan dat dit dierbare land de spanningen, de haat en het geweld overwint.' (Belga/AVE)

De paus heeft in zijn kerstboodschap het geweld en de haat in het Midden-Oosten, Afrika en Oekraïne aan de kaak gesteld. 'De redder van de wereld verzoek ik over onze broeders en zusters in Irak en Syrië te waken die sinds lang onder de gevolgen van conflicten lijden en met leden van andere etnische en religieuze groepen verschrikkelijk vervolgd worden', zei Franciscus op de eerste kerstdag op het Sint-Pietersplein in Rome.De boodschap die de paus vanop het balkon van de Sint-Pieterskathedraal verkondigt, en de zegen 'Urbi et Orbi' zijn voor de christenen een hoogtepunt van Kerstmis. Tienduizenden mensen luisterden naar zijn woorden op het Sint-Pietersplein en juichten wanneer de paus op het balkon verscheen. Miljoenen volgden de kerstboodschap op de televisie of het internet. 'Moge de Heer het hele Midden-Oosten vrede schenken en de inspanningen steunen van zij die zich daadkrachtig voor een dialoog tussen Israëliërs en Palestijnen inzetten', sprak het hoofd van de katholieke Kerk. 'Moge Jezus waken over alle mensen die in Oekraïne lijden, en toestaan dat dit dierbare land de spanningen, de haat en het geweld overwint.' (Belga/AVE)