Dat meldt de woordvoerder van het Vaticaan, Federico Lombardi. De viering is door sommige media al de "mis van de vier pausen" genoemd.

"Het wordt een evenement zoals Rome er nog nooit een meegemaakt heeft in de geschiedenis, met de heiligverklaring van twee pausen, in aanwezigheid van twee levende pausen", aldus monseigneur Liberio Andreatta, die het Vaticaanse agentschap voor bedevaarten leidt, het Opera Romana Pellegrinaggi.

Zaterdag wordt nog een Italiaanse priester zalig verklaard in het Vaticaan. Het gaat om de Dominicaan Giuseppe Girotti (1905-1945). De man uit Alba in het Noord-Italiaanse Piëmont werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakt omdat hij joden hielp. Hij is een van de 1.500, voornamelijk Duitse, priesters die stierven in het concentratiekamp van Dachau. (Belga/TE)

Dat meldt de woordvoerder van het Vaticaan, Federico Lombardi. De viering is door sommige media al de "mis van de vier pausen" genoemd."Het wordt een evenement zoals Rome er nog nooit een meegemaakt heeft in de geschiedenis, met de heiligverklaring van twee pausen, in aanwezigheid van twee levende pausen", aldus monseigneur Liberio Andreatta, die het Vaticaanse agentschap voor bedevaarten leidt, het Opera Romana Pellegrinaggi. Zaterdag wordt nog een Italiaanse priester zalig verklaard in het Vaticaan. Het gaat om de Dominicaan Giuseppe Girotti (1905-1945). De man uit Alba in het Noord-Italiaanse Piëmont werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakt omdat hij joden hielp. Hij is een van de 1.500, voornamelijk Duitse, priesters die stierven in het concentratiekamp van Dachau. (Belga/TE)