De oorlog tussen de door Saoedi-Arabië gesteunde regeringstroepen en de door Iran gesteunde Houthi-rebellen duurt nu al vijf jaar en heeft het straatarme land in diepe humanitaire crisis gestort.

Volgens een nieuw rapport van Unicef dreigt het tekort aan middelen voor humanitaire hulp miljoenen kinderen in de hongersnood te duwen. Tegen het einde van het jaar zouden 2,4 miljoen kinderen ondervoed kunnen raken, een stijging met 20%. Drie miljoen kinderen en hun familie zouden onvoldoende toegang hebben tot drinkbaar water, omdat de infrastructuur in het land door de oorlog is verwoest.

Unicef had 411 miljoen euro nodig voor humanitaire acties en nog eens 53 miljoen voor de strijd tegen het coronavirus. Maar tot op vandaag is maar respectievelijk 39% en 10% van die bedragen voorhanden.

De oorlog tussen de door Saoedi-Arabië gesteunde regeringstroepen en de door Iran gesteunde Houthi-rebellen duurt nu al vijf jaar en heeft het straatarme land in diepe humanitaire crisis gestort. Volgens een nieuw rapport van Unicef dreigt het tekort aan middelen voor humanitaire hulp miljoenen kinderen in de hongersnood te duwen. Tegen het einde van het jaar zouden 2,4 miljoen kinderen ondervoed kunnen raken, een stijging met 20%. Drie miljoen kinderen en hun familie zouden onvoldoende toegang hebben tot drinkbaar water, omdat de infrastructuur in het land door de oorlog is verwoest. Unicef had 411 miljoen euro nodig voor humanitaire acties en nog eens 53 miljoen voor de strijd tegen het coronavirus. Maar tot op vandaag is maar respectievelijk 39% en 10% van die bedragen voorhanden.